bertone je napisao/la: "Oblak oznaka" (tko je smislio taj naziv??)

Moderator/ica: Moderatori/ce
bertone je napisao/la: "Oblak oznaka" (tko je smislio taj naziv??)
Na mobitelu koristim brave preglednik, pa mi uredno radi ova dark tema lzs-a.niingu je napisao/la:Je li moguce imati neku tamnu temu za mobilni pregled? Ovako je sve bijelo
Nemoj koristiti staru mobilnu temu nego linuxzasve_dark, koja je responzivnaniingu je napisao/la:Je li moguce imati neku tamnu temu za mobilni pregled? Ovako je sve bijelo
Ili uključiš tamni način u pregledniku ili način čitanja, pa si odabereš boju. Uglavno ne dirate mi svijetlu temu foruma za mobiteliweb je napisao/la:Nemoj koristiti staru mobilnu temu nego linuxzasve_dark, koja je responzivnaniingu je napisao/la:Je li moguce imati neku tamnu temu za mobilni pregled? Ovako je sve bijelo
Jel' ovo nekakvo istraživanje pokazalo ili lupetaš napamet?Jeremija je napisao/la:Inače tamna podloga i svijetla slova su štetnija za oči nego normalna.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Nije besmisleno, čitao sam o tome a koliko je štetnije i koliko znan. dokazano... za nekoga vjerojatno ni malo.Cooleech je napisao/la:Jel' ovo nekakvo istraživanje pokazalo ili lupetaš napamet?Jeremija je napisao/la:Inače tamna podloga i svijetla slova su štetnija za oči nego normalna.
Pitam zato jer je ova izjava (po mom skromnom mišljenju) totalna besmislica.
I meni također smeta ta white on black kombinacija, i na laptopu i na mobitelu, pogotovo ako je glossy ekran jer vidim sam sebe i cijelu okolinu u ekranu i oko se više napreže da fokusira sliku (imaš tekst koji je bliže i zrcalnu sliku u ekranu koja je dalje). Dark mode je koristan onima koji rade u 100% mraku, a to kod mene nikad nije slučaj.Jeremija je napisao/la:Nije besmisleno, čitao sam o tome a koliko je štetnije i koliko znan. dokazano... za nekoga vjerojatno ni malo.Cooleech je napisao/la:Jel' ovo nekakvo istraživanje pokazalo ili lupetaš napamet?Jeremija je napisao/la:Inače tamna podloga i svijetla slova su štetnija za oči nego normalna.
Pitam zato jer je ova izjava (po mom skromnom mišljenju) totalna besmislica.
Meni recimo je teže za oči čitati s tamnom podlogom, Inače upalim zaštitu očiju (manje plavo) tako da mi bude ugodno i ne umara oči.