Switch to full style
Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.
Odgovori

LG otvara kõd webOS-a

28 vel 2021, 15:52

Ak se dobro sjećam webOS je bio open source, mijenjao je nekoliko vlasnika koji su zaključali kod i evo došlo sadašnjem vlasniku "iz guzice u glavu" da je bolje da više proizvođača koristi spomenuti OS.
https://m.vidi.hr/index.php/non-tech/sv ... h-brandova


Osobno nisam koristio Android za TV i nekako mi dovoljan, jednostavan i lijep webOS, kao i super mogućnost uklanjanja googleovih servisa i "veća" doza privatnosti. Naravno zamjerka je siromašan izbor aplikacija (ako kome trebaju aplikacije na TV-u) . Ali rado bih pročitao da netko napiše nešto za ili protiv.

Re: LG otvara kõd webOS-a

28 vel 2021, 17:42

To je svakako dobra vijest. Meni kao nezahtjevnom vlasniku C9 OLED-a ne smeta to što nema aplikacija jer mi ne trebaju, koristim ga kao običan TV i dodatni monitor za filmove i koncerte. Od pozitivnih strana bih naveo još brzinu i opet brzinu, nijedan drugi OS mu po tome ne može parirati. Android ima više aplikacija, ali sporost ubija u pojam.

Re: LG otvara kõd webOS-a

28 vel 2021, 22:55

Heh imamo slične, kod mene je CX3 model.
Hvala na informaciji, nisam znao da su androidi toliko sporiji.

Da nisam danas hvalio webOS ne bih saznao da "svi" novi televizori gube mogućnost pokretanja moćnog DTS formata zvuka. Tako da u slučaju kolekcija filmova gdje je zvuk samo u DTS formatu bit će to nijemi filmovi :( Čitam po internetu da ima dosta razočaranih, kupe vrhunski tv i na kraju ostanu zakinuti, imaju bolju sliku nego na starom TV-u ali nema zvuka za spomenuti format).
Proizvođači kao da su se udružili, LG, samsung,... čak i chrome cast ne podržava DTS.

Sad me zanima, TV sa android sustavom ne bi trebao imati tih problema, instaliraš VLC i ima zvuka?

I možda se situacija promijeni kad webOS postane otvorenog koda pa netko stavi codec u nadogradnju?

Re: LG otvara kõd webOS-a

28 vel 2021, 23:01

Mislim da Sony vrti DTS bez problema, ali ima Android pa mi nije opcija. Iako uz DTS gotovo uvijek imaš još jedan format.
Odgovori