Sada je: 24 vel 2024, 08:06.
Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Librewolf
22 stu 2023, 22:13
Ljudovice i ljudovi, kakvo je vaše iskustvo sa Librewolf-om. Radi se o Firefoxom derivatu koji dolazi podešen sa adblock & privacy postavkama koje inače u Firefoxu + još tehnikalije koje nisam shvatio. Moja stav/iskustvo je još pomalo zdvojno, koristim Librewolf tek mjesec i nešto sitno dana.

Nisam općenito sklon derivatima, pa sam rezerviran, ali moram priznati da u nekim slučajevima Libre funkcionalnije generira stranice negoli Firefox sa "istim postavkama" (ovdje primarno mislim na adblock). Primjer su news portali, gmail, YT i tako... ove stranice opce namjene :D

Teško mi je reći u čem je caka. Bacio sam oko i na Brave, ali njega kao i ostale Chrome derivate koristim minimalno, tek onoliko koliko mi treba.

Kakva su vaša iskustva sa Librewolfom?
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
Avatar
Postovi: 170
Postovi: 170
Pridružen/a: 23 tra 2012, 00:15
Lokacija: "Karlovac"
Podijelio/la zahvalu: 23 puta
Primio/la zahvalu: 2 puta
Spol: M
OS: Arch & Solus Mate
Re: Librewolf
04 sij 2024, 01:11
Lijepi pozdrav,
koristim njega, Firefox i Mullvad preglednik već neko duže vrijeme i sva tri me dobro služe. Razlike postoje i zna doći do sitnih problema prilikom učitavanja nekih stranica, ali ništa strašno... ipak je većina weba danas optimizirana za chromium preglednike :ljut2
Sva tri preglednika imaju točno određenu svrhu i nemam zamjerki.

Mullvad koristim za brza pretraživanja i sve "zaboravljivo/nebitno", Librewolf za shooping i ozbiljnije stvari a Firefox za posao i stranice koje imaju probleme s ostala dva preglednika.

Brave sam koristio neko vrijeme ali su ga nakrcali glupostima (crypto wallet i reklame, VPN, firewall itd...) tako da je Firefox (i derivati) najelegantnije rješenje za moje potrebe.
Avatar
Postovi: 197
Postovi: 197
Pridružen/a: 26 srp 2015, 11:30
Podijelio/la zahvalu: 35 puta
Primio/la zahvalu: 72 puta
OS: Fedora WS

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.