Sada je: 04 pro 2020, 21:52.
Razmjena savjeta i trikova o podešavanju sustava i programa.

Moderator/ica: Moderatori/ce

@oldman - stvarno ne bih znao zašto ne želi izvršiti tu naredbu... Da li si provjerio da ti je hard disk na sdb (da nije možda sda?)?
@fugu - ovaj alat se može instalirati i u distrama (barem je u Archevom repozitoriju). To je GUI od smartctl alata... Ali svejedno, hvala Fugu na preporuci! :) Jer ipak mi se ne da kopati po manualu od smartctl da vidim koja je naredba za svaki mogući parametar ili test za hdd.
Postovi: 807
Postovi: 807
Pridružen/a: 21 vel 2012, 23:18
Podijelio/la zahvalu: 83 puta
Primio/la zahvalu: 56 puta
Spol: M
trzalica je napisao/la:@fugu - ovaj alat se može instalirati i u distrama (barem je u Archevom repozitoriju). To je GUI od smartctl alata... Ali svejedno, hvala Fugu na preporuci! :) Jer ipak mi se ne da kopati po manualu od smartctl da vidim koja je naredba za svaki mogući parametar ili test za hdd.


Evo, nešto sam sad i naučio.
Ma, ja više preferiram ovako live. Partedmagic, npr. ima 300-tinjak MB, starih usb stikića, za ostale stvari nedostatnog kapaciteta, uvijek ima, pa si ne bloatam OS onim što rijetko koristim. A i mislim da instalirana verzija ne bi "odradila" sistemski disk jer je isti montiran, zar ne?
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1
Fugu je napisao/la:A i mislim da instalirana verzija ne bi "odradila" sistemski disk jer je isti montiran, zar ne?

Ne znam baš... Baš sam maloprije pustio da mi odradi onaj jednostavni test na hdd-u na kojem su OS-evi i sve je prošlo kako treba. Mislim da radi neovisno o tome da li je hdd mountan ili ne (jer tako radi i smartctl).
Postovi: 807
Postovi: 807
Pridružen/a: 21 vel 2012, 23:18
Podijelio/la zahvalu: 83 puta
Primio/la zahvalu: 56 puta
Spol: M
Još bolje ako je tako.
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1
Evo napravio sam i Extended test (na ovome gdje su OS-evi) i sve OK! Znači da funkcionira neovisno o tome što je u pogonu (inače bi sigurno izbacio error message).
Postovi: 807
Postovi: 807
Pridružen/a: 21 vel 2012, 23:18
Podijelio/la zahvalu: 83 puta
Primio/la zahvalu: 56 puta
Spol: M
@ trzalica, je sdb, to je ok, međutim na disku je OSX Journaled formatiran, možda je to u pitanju.
Avatar
Postovi: 587
Postovi: 587
Pridružen/a: 25 stu 2011, 17:12
Lokacija: vanjski otok
Podijelio/la zahvalu: 5 puta
Primio/la zahvalu: 6 puta
Spol: M
OS: Manjaro Mate,Mint 17.3
oldman je napisao/la:...međutim na disku je OSX Journaled formatiran, možda je to u pitanju.

[offtopic]Iz mog poznavanja rada sustava, obično ************ particiji di se nalazi OSX radi čuda... :zvizdi :hihi[/offtopic]

Edit by bertone
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6388
Moderator
Postovi: 6388
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 275 puta
Primio/la zahvalu: 348 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE
@Cooleech ne navodi ljudi na unistavanje podataka :sbatine

@oldman
Morati ces pokrenuti OS X i Disk Utility, tamo odabrati disk (ne particiju) i kliknuti na verify

slika
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
@ max360se, hvala , ali to sam bio obavio i sve je OK. Probao sam iz radoznalosti jer mi je to skladište a ne OS koji koristim. Nije tuska sila, ak uspije , dobro, ako ne , opet dobro. :-D
Avatar
Postovi: 587
Postovi: 587
Pridružen/a: 25 stu 2011, 17:12
Lokacija: vanjski otok
Podijelio/la zahvalu: 5 puta
Primio/la zahvalu: 6 puta
Spol: M
OS: Manjaro Mate,Mint 17.3
max360se je napisao/la:@Cooleech ne navodi ljudi na unistavanje podataka :sbatine

Zato sam i stavio dva smajlića, jednog koji zviždi i drugi koji se cereka. Valjda je svima jasno da se zezam. :?
A valja i očuvati svoj status ponosnog mrzitelja Apple proizvoda... :-D
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6388
Moderator
Postovi: 6388
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 275 puta
Primio/la zahvalu: 348 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.