Sada je: 23 sij 2021, 22:45.
Razmjena savjeta i trikova o podešavanju sustava i programa.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Ovaj forum zamišljen je kao lista raznih trikova kako poboljšati i olakšati rad unutar Linux okruženja.
Kako bi isti bili što čitljiviji i lako dostupni svakom korisniku važno je u naslov pojednog trika napisati što trik konkretno rješava.

Npr:

Naslov: Postavljanje Thunara defaultnim File Managerom
ili
Naslov: Omogućavanje logina bez utipkavanja šifre (passwordless)
.
itd.

Naravno, tekst trika treba kratko i jasno objasniti koje točno postupke treba napraviti kako bi trik radio, te upozoriti na eventualne slabosti istog.
Na početku teksta treba napisati na kojoj distribuciji ili distribucijama provjereno radi. Boja teksta distribucije neka bude boldana zelena (#00BF40)

Na nejasne naslove i tekstove upozorit ćemo autora da ih ispravi, a u protivnom će biti izbrisani.

Komentari trikova su dobrodošli, pogotovo ako upućuju na nejasnoće ili probleme s trikom. Pokušat ćemo prvi post (onaj koji sadrži tekst trika) držati ažurnim, tako da korisnik ne treba tražiti po hrpi postova ako mu nešto ne radi kako treba.

Ako je potrebno dodati neki file u Linux (skriptu ili sl.) bilo bi dobro da je se attachira ovdje umjesto linkanja na vanjsku stranicu. Također, tekst trika ne smije biti samo link na neki drugi forum, nego se potrudite prevesti, ažurirati i pročistiti tekst trika te po želji dodati link na originalni post ili stranicu odakle je trik preuzet. Preporuča se isprobati trikove na vlastitom računalu prije postanja. Ako pak postate neprovjereni trik, napišite da je neprovjeren, pa će ga netko provjeriti i to ažurirati.

Molimo da se pridržavate ovih pravila kako bismo zajednički očuvali preglednost, korisnost i sigurnost ovog foruma i njegovog sadržaja.

LZS
Avatar
Site Admin
Postovi: 6511
Site Admin
Postovi: 6511
Pridružen/a: 06 lip 2009, 23:16
Lokacija: Online
Podijelio/la zahvalu: 621 puta
Primio/la zahvalu: 630 puta
OS: Kubuntu & Manjaro
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.