Sada je: 05 pro 2020, 16:44.
Razmjena savjeta i trikova o podešavanju sustava i programa.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Koji DE/WM koristiš? Pretpostavljam Xfce. Meni u Xfceu dodavanje programa za autostart preko GUI-ja radi. Klik na menu (Manjaro logo, gore lijevo) - Settings - Session and Startup - Application Autostart - Add pa upišeš naziv aplikacije - Conky, Description po želji (može i prazno) i pod Command: conky. Klik na OK i trebalo bi raditi. Ako neće pokušaj ovako: https://wiki.archlinux.org/index.php/Co ... with_Xfce4
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Avatar
Moderator
Postovi: 3293
Moderator
Postovi: 3293
Pridružen/a: 01 pro 2010, 23:50
Lokacija: Nova Gradiška
Podijelio/la zahvalu: 122 puta
Primio/la zahvalu: 156 puta
OS: Arch/KDE, Debian/Armbian
Sada iskombiniraj Sukov i Dronetov post i nemaš problema ;)

Radiš sve kao što je drone rekao, samo ne upišeš conky da ti se pokrene odmah program, nego mu daj malo vremena pri podizanju da se prvo digne mreža i ostale stvarčice koje su ponekad malo sporije pa tek onda on. :thmb-up
Postovi: 220
Postovi: 220
Pridružen/a: 29 tra 2013, 15:21
Lokacija: /dev/urandom
Podijelio/la zahvalu: 6 puta
Primio/la zahvalu: 19 puta
Spol: M
OS: Arch Linux - Debian Sid
Meni skripta i sleep ne treba za Xfce i KDE, conky se uredno podigne. Ako ne ide tako onda treba isprobati s pauzom. Mislim da je sleep 5 sasvim dovoljno.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Avatar
Moderator
Postovi: 3293
Moderator
Postovi: 3293
Pridružen/a: 01 pro 2010, 23:50
Lokacija: Nova Gradiška
Podijelio/la zahvalu: 122 puta
Primio/la zahvalu: 156 puta
OS: Arch/KDE, Debian/Armbian
Meni je sleep 20 bilo taman.
Jos davno nekad kad mi se dalo zezati s Conkyem.
Avatar
Site Admin
Postovi: 16087
Site Admin
Postovi: 16087
Pridružen/a: 03 tra 2008, 18:09
Lokacija: Svugdi me ima. Slavonija uglavnom.
Podijelio/la zahvalu: 503 puta
Primio/la zahvalu: 531 puta
Spol: M
OS: Mint 17 Cinnamon
Napravio bez sleepa,dakle onako kako ste rekli tj. stavili link na Archov wiki,napravio sam tako,i upalio se pri start up-u,ali se nakon par sekundi ugasio. Kada ga iz terminala pokrenem radi sve dok ne ugasim laptop ili dok ne ubijem proces. Sad sam stavio exec= sleep 20 && conky -d
pa ćemo vidjet...
Postovi: 122
Postovi: 122
Pridružen/a: 07 vel 2012, 22:04
Podijelio/la zahvalu: 7 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Manjaro Linux
Conky Manager 1.1

Moglo bi biti zgodno za početnike.
Avatar
Site Admin
Postovi: 6511
Site Admin
Postovi: 6511
Pridružen/a: 06 lip 2009, 23:16
Lokacija: Online
Podijelio/la zahvalu: 621 puta
Primio/la zahvalu: 630 puta
OS: Kubuntu & Manjaro
Abzeenth je napisao/la:Conky Manager 1.1

Moglo bi biti zgodno za početnike.

Hvala Abzeenth. To je za nas kliketuše/klikeraše ;)
slika
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Avatar
Moderator
Postovi: 5896
Moderator
Postovi: 5896
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 210 puta
Primio/la zahvalu: 271 puta
Spol: M
OS: Arch KDE Plazma
pozdrav ekipo, trebao bih malu pomoć ;)

kako da prilagodim conky skriptu pa da mi ovaj prozpr ne bude tako veliki, već da mi prilagođeniji tekstu (da ga smanjim pa da bude uži, da nema tako puno praznog prozora )

http://www.igreklik.com/slike/images/70 ... 403037.png


i joše jedno pitanje, zašto mi se ponekad ovo dešava http://www.igreklik.com/slike/images/41 ... 182809.png ?
Postovi: 22
Postovi: 22
Pridružen/a: 26 kol 2011, 10:43
Podijelio/la zahvalu: 1 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
sad polako :-D

bozic.hrvoje je napisao/la:kako da prilagodim conky skriptu pa da mi ovaj prozpr ne bude tako veliki, već da mi prilagođeniji tekstu (da ga smanjim pa da bude uži, da nema tako puno praznog prozora )


nađi liniju:
Kod: Označi sve
minimum_size

i stavi vrijednost 90 135 (širina visina)
Kod: Označi sve
minimum_size 90 135


ugasi conky naredbom:
Kod: Označi sve
killall conky

pa ga ponovo upali i ako ti ne valja onda provaj sa povećati vrijednost - ili smanjiti samo širinu ili vidi sam ...

bozic.hrvoje je napisao/la:i joše jedno pitanje, zašto mi se ponekad ovo dešava ...?

otvori system monitor i vidjećeš da ti rade 2 ili 3 conky-a istovremeno. Zavisi koji ti je DE, na KDE se tako meni dešavalo, a između ostalog pogledaj u startup programe dali imaš samo jedan conky da ti se pali kad podigneš sustav.

Možeš i isključiti ga iz startup programa, logirat se ponovo i vidjeti hoće li se conky sam upaliti. Iako, bolje malo više objasni kad ti se to dešava - je li dok nešto radiš oko conky konfiguracije ili?
____________
P.S
zašto tako pališ conky??
dovoljno ti je ukucati:
Kod: Označi sve
conky

a .conkyrc fajl treba da bude "skriven" u Home folderu
Avatar
Postovi: 1801
Postovi: 1801
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 69 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15.1 / Hera 5.1
Prvi put da sam ovakav conky napravio :geek: 8-)
Avatar
Postovi: 1801
Postovi: 1801
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 69 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15.1 / Hera 5.1

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.