Par problema(vbox,igrice,wine)

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
NELE86
Spol: M

Par problema(vbox,igrice,wine)

Post Postao/la NELE86 »

1.vbox
-instalirao sam windows xp u vboxu al nemam zvuka ni neta.Sto se zvuka tice desavalo mi se x puta i na pravoj instalaciji da mi jednostavno nestane zvuk ili pocne krcat,a nakon restarta windowsa bi se vratilo sve u normalu.Ovo za net mi nije nikako jasno jer ona ikonica u cosku pokazuje da postoji veza,al nakon sto unesem svoje korisnicko i pasword nece da se spoji.
2.linux igrice
-nakon sto sam imao nekih problema odlucio sam ponovno instalirat sistem tj svoj remaster,instalacija je prosla odlicno samo sto sam primjetio da mi igrice stopaju.Probao sam deinstalirat pa ponovno instalirat driver i igrice al stvar ostaje ista :misli.Interesantno je to sto te iste igrice sa tog remastera idu sasvim dobro kad teram sistem sa live cd-a :misli.
3.wine
-napokon sam skonto tu instalaciju iz tar.bz2 :D i uspijesno je instaliran wine 1.1.4 ali ne lezi vraze opet problemi,nemam wine izbornika u KDE izborniku aplikacija i onaj mali izbornik sa popisom instaliranih widows programa.Wine configuration pokrenut mogu samo ako u terminalu ukucam winecfg,a windows programe mogu instalirat normalno samo sto trebam ici na otvori s i ukucam wine i krece install normalno

E to bi bili moji problemi hehe :D ,pomagajte koliko znate,nadam se da sam bio jasan :D
Grof
Site Admin

Re: Par problema(vbox,igrice,wine)

Post Postao/la Grof »

[quote="NELE86"]
3.wine
-napokon sam skonto tu instalaciju iz tar.bz2 :D i uspijesno je instaliran wine 1.1.4 ali ne lezi vraze opet problemi,nemam wine izbornika u KDE izborniku aplikacija i onaj mali izbornik sa popisom instaliranih widows programa.Wine configuration pokrenut mogu samo ako u terminalu ukucam winecfg,a windows programe mogu instalirat normalno samo sto trebam ici na otvori s i ukucam wine i krece install normalno

Na prva dva ti nemam ideje što bi bilo. VBox možda ima bugove u sebi, a remaster nikad nisam koristio, pa ni tu ne znam što bih ti rekao

Što se wine-a i KDE-atiće (pretpostavljam da je o KDE4 riječ) uočio sam istu stvar i kod mene na mašini i bojim se da je to problem KDE-a koji to još nema riječšeno ili pak Wine-a koji se još ne zna pravilno instalirati u KDE4 okruženje...
Tux Slave
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

NELE86 je napisao/la: 3.wine
Problem wine-a ne KDE-a. Oni trebaju dodati svoju ikonicu u K menu. Ali ima lijeka. :) Pokreni program KAppfinder i pusti ga da scan-ira sistem za novim programima. Nakon sto zavrsi selektiras aplikacije koju zelis da bude u K meniju i pritisnes Apply.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Zanimljivo, mogao bi to ubaciti pod Tips&Tricks.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

Evo pisem vam iz windowsa tj vboxa jer sam uspio rijesit problem sa netom,morao sam uklonit staru verziju vboxa(1.5) i instalirat novu (2.0.2) ali problem sa zvukom ostaje pretpostavljam da mu fali driver ;) .

Ej tux sto se tice KAppfindera nemogu ga naci nigdje u sistemu a u sypnaticu mi stoji da je instaliran.kako ga pokrenit probao sam preko konzole i preko run comand al nece :misli
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Meni VBox 2.0.2 radi teške probleme, pa sam vratio VBox 2.0.0 i sad je sve u redu.

Problemi su bili takvi što uopće nisam mogao dignuti Linux stroj....
Tux Slave
Kontakt:

iv@n je napisao/la:Zanimljivo, mogao bi to ubaciti pod Tips&Tricks.
Done! :)
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =31&t=1151
Tux Slave
Kontakt:

NELE86 je napisao/la:Evo pisem vam iz windowsa tj vboxa jer sam uspio rijesit problem sa netom,morao sam uklonit staru verziju vboxa(1.5) i instalirat novu (2.0.2) ali problem sa zvukom ostaje pretpostavljam da mu fali driver ;) .

Ej tux sto se tice KAppfindera nemogu ga naci nigdje u sistemu a u sypnaticu mi stoji da je instaliran.kako ga pokrenit probao sam preko konzole i preko run comand al nece :misli
U konzoli upises kappfinder. Mozda ti je program u K meniju pod drugim imenom. Meni u Fedori 9 zove se Menu Updating Tool.

http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =31&t=1151
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

ej upravu si al nema winea :misli
Odgovori