Što ćete kad Microsoft uništi Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Što čete kad microsoft uništi linux

Post Postao/la calisto053 »

retsam je napisao/la:misliš antiutopiji :D
O, vrli novi svijete! :(
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Što čete..?! Čete?!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
calisto053
Moderator

Pssssst..... Ne pitaj..... :nee :cenzura
Samo da Abz ne vidi... :?
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ha?
Kako bi microsoft mogao na ikakav način ikako uništiti Linux?
Jedino ako iz MS-a detoniraju nuklearnu bombu pa sve unište.
Ako se to desi mislim da mi nedostatak Linuxa neće biti prevelik problem.

BTW:Ču, Češ, Če, Čemo, Čete, Čeju :bleh
Velikog Googlea više nema jer je Android počeo gubiti od konkurecije Windows 8 i na neki način izgubio je podršku od raznih proizvođača koji nemaju izbora nego priječi na M$ rješenja.
I tada Bing postaje broj 1 tražilica u svijetu.
rofl rofl rofl
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

:facepalm

Baš mi se malo analizira.... (trebal sam biti al/kemičar)
Proizvođači podlegnu microsoftu jer im microsoft potajno prijeti sa skupim windowsima ili neki patentnim ratom.
Kako to proizvođači podlegnu? Kaj MS ne treba te iste proizvođače kako bi imao kome prodavati svoje proizvode?
Odnos Proizvođač - Microsoft je dvosmjeran. Ako misliš zbog UEFI-ja, dio hardwera će se vjerojatno tako zaštititi, ali to ograničava i proizvođačeve slobode pri prodaji, tako da se to neće desiti u nekoj prevelikom postotku, ako se uopće i desi. Zaključavanje ARM-a je zbog MS-ovog osiguranja tržišta u tablet svijetu.
Velikog Googlea više nema jer je Android počeo gubiti od konkurecije Windows 8 i na neki način izgubio je podršku od raznih proizvođača koji nemaju izbora nego priječi na M$ rješenja.
I tada Bing postaje broj 1 tražilica u svijetu.
Ovo najradije ni ne bi analizirao, jer nema baš veze s vezom. Google uopće ne ovisi u tolikoj mjeri o Androidu. Korporacije ne idu u projekte bez analize rizika. U protivnom bi Google već dotukli promašeni projekti kao Wave, Buzz, Orkut. Google ima debelo osigurano tržišno funkcioniranje čak bez Androida i G+-a. Ono što bi Google moglo uzdrmati je gubitak popularnosti tražilice. No to se ne može desiti, bar ne tako brzo da se Google ne bi mogao snaći.
Android neće izgubiti od konkurencije Win8 jer je Android već predaleko otišao i nalazi se u balansiranom tržištu s Appleom. (Pročitaj onaj moj članak s portala, bu ti malo jasnije ;) )
Samsung i HTC jako vole Android baš zato jer ga mogu fino modificirati i dorađivati po vlastitim nahođenjima. Vlasnička licenca WP-a im upravo to onemogućuje, stoga ni od tog scenarija ništ.
Intel je propao jer windows u potpunosti prelazi na arm. a ono malo što prodaje ssd, memorije, grafičke nije dovoljno da opstane na tržištu.
Ajme meni... ti ko da opisuješ havariju nuklearne elektrane, pa se sve tako brzo cijepa da nema više povratka. :facepalm
Kao serveri i ostala skalametrija vrtiti će se na ARM-u? Gle, ARM ima svoju primjenljivost i x64 arhitektura ima pak svoju. One se preklapaju u malom segmentu i tu nema opasnosti da će jedna ubiti drugu. Prelazak Windowsa samo na ARM vrlo vjerojatno bi uništilo sam Microsoft ;)
Nvidia nema izbora nego se prodati microsoftu i M$ postaje vlasnik
Ovo uopće ne razumijem. Kakve to veze ima s bilo čime?! :facepalm (već me čelo boli...)
AMD prodaje i dalje procesore ali se nekako prilagodio arm tržištu.
:facepalm Joj...evo, opet!
calisto053
Moderator

Suko je napisao/la:Ako se to desi mislim da mi nedostatak Linuxa neće biti prevelik problem.
Vraćaš se na penđer? IZDAJICO! :o :shock: sbatine

Ili samo razmišljaš u stilu SF-a? :hmm :ljut2

@ Grof - rofl rofl rofl rofl
retsam

Post Postao/la retsam »

Ako si čitao od Dicka "Sanjaju li androidi električne ovce", poslie nuklearne katastrofe, uništena je zemlja, tj. na njoj je ostala nekolicina ljudi i njome kola radioaktivna prašina, ako je tako microsofta više nema, tj. postoji još formalno-pravno, ali pogoni su uništeni. Ljudi su se premjestili na druge plante - kolonizacija, microsoft više nema tržištnu prednost, ako je microsoftu uništena infrastruktura i izgubio je bolju početnu poziciju, tko onda ima prednost - LINUX szao sroker
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

retsam je napisao/la:Ako si čitao od Dicka "Sanjaju li androidi električne ovce", poslie nuklearne katastrofe, uništena je zemlja, tj. na njoj je ostala nekolicina ljudi i njome kola radioaktivna prašina, ako je tako microsofta više nema, tj. postoji još formalno-pravno, ali pogoni su uništeni. Ljudi su se premjestili na druge plante - kolonizacija, microsoft više nema tržištnu prednost, ako je microsoftu uništena infrastruktura i izgubio je bolju početnu poziciju, tko onda ima prednost - LINUX szao sroker
Jedino je sranje što se ti androidi (zgodna analogija s Androidom :D) vrte na Linuxu pa ih je teško pobiti. Neće da se ugase, majkuim :mrgreen:
retsam

Post Postao/la retsam »

zato je tu legendradni Rick Deckard :D
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

jeste li vec culi da je lik iz NASA-e otkrio portale :O
znaci da su SF mitovi ipak moguci.
Odgovori