Linux distra na smatphone-u/tablet-u

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

PunkBastard
Spol: M

Linux distra na smatphone-u/tablet-u

Post Postao/la PunkBastard »

Dali je itko pokusao zamijeniti mobilni OS (ponajvise android) na smartphoneu ili tabletu sa nekom linux distrom ? Trazio sam malo po netu jer sam mislio da bi moglo biti zanimljivo imati neku linux distribuciju na tabletu i naisao na tutorial gdje je ubuntu instaliran na Asus Transformer ( http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1191141 ) i sad me zanima dali je tako nesto napravio itko sa ovog foruma ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Lutherus

Re: Linux distra na smatphone-u/tablet-u

Post Postao/la Lutherus »

Koristi opciju traženja. Moj tattoo je vrtil debian.
PunkBastard

imao sam i ja debian na x10 ali dali je bio instaliran u android ili standalone ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Lutherus

Standalone. I na prestigio tablet Gentoo.
Ako već stavljaš Linux na takve stvari onda valja staviti pravu stvar a ne neki ubuntu.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:Standalone. I na prestigio tablet Gentoo.
Ako već stavljaš Linux na takve stvari onda valja staviti pravu stvar a ne neki ubuntu.
gentoo da stavi gore... pa da kompajlira na onom jadnom procesoru sve :roll:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Da gentoo. Jer sa gentoo na tim malim arm igračkicama radi najveći dio hardveraja. Možeš ti staviti gore i ubuntu no kaj ti to znaći kad mu neće raditi wi-fi i kamera no opet i to ti ku*** znači kad mi touchscreen neradi. Sa takvi stvarima kad se ideš zajebavati onda ideš raditi pravu stvar na ne pizdariju.
PunkBastard

e, hvala, sad sljedeca stvar na popisu, nakon mreze i ucenja pythona mi je kupiti tablet i staviti linux na njega, nisam mislio ubuntu, jer mi se ne svidja ni na desktopu kolikogod govorili da je najopremljenija distra za pocetnike i sta ja znam, imao sam dosta borbi sa instaliravanjem drivera kako za zvuk, tako i za net, debian mi je puno bolji ali je takodjer od onih sto uzimaju resurse, ja sam mislio staviti slax, eventualno damn small ili neki od tih, ali mogu probat i gentoo
Lutherus

Neki od tih malih ti neće raditi rofl + kaj disra koju stavljaš mora imati podršku za arm procesore rofl + prvo moraš naučiti Linux jer je ovo zajeban posao.
PunkBastard

znam i to, najvise brinem sto neznam na koji nacin da ga bootam, normalno na desktopima odes u bios, odaberes s cega ces bootat i instaliras, ali na androidu nema biosa, tako da sam mislio da bi jedini nacin bio distra na SD kartici i flashanje sa recovery-em ako je uopce moguce
Lutherus

Zajebi to. Prvo nauči koristiti Linux i nauči bash. Bez toga nećeš niti pokrenuti instalaciju na arm igrački. PRvo nauči koristiti Linux a onda se krenu igrati.
Odgovori