Ubuntu 12.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 12.10
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Koliko god mi Unity ne paše, jednu stvar moram priznati... Stvarno se trude biti originalni. Vidjeti ćemo da li će ta originalnost biti uspješna. Možda i hoće.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Soul_Sample
- Spol: M
njima sad više ne treba originalnosti. unity je super okruženje, ak korisniku odgovara taj način rada. ono što bi trebali je zaustavit uvođenje novosti i jedan release cycle posvetit isključivo čišćenju compiza i popravljanju performansi unitya, jer je i dalje prespor na većini računala.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Vrlo brzo dizanje sustava, vrlo brzo gašenje, odlična responzivnost u radu. Baš ta brzina u radu je jedna od najboljih karakteristika ove i prethodne verzije.Suko je napisao/la:Nesto ozbiljno nije u redu s ovim Ubuntuom.
Moguce da se kod mene radi o losem upgradeu s 12.04. Budem probao fresh install kasnije.
Da li je i vama izuzetno spor i uzima enormno resursa? Imam osjecaj da sve sto kliknem treba cekati jedno pol godine da se ostvari. Strava!
Što se tiče zauzimanja resursa, sustav na računalu s 4 GB radne memorije uzima oko 450 MB.
Što se tiče Amazona i takvih gluposti - deinstaliraj, ne znam što drugo s tim.
Nažalost mene i dalje muče fglrx driveri. Njihova instalacija je uspjela, al su se zbog magijanja oko njihove instalacije pojavili drugi problemi, tak da ću se i dalje držati 12.04.
http://www.youtube.com/watch?v=WRP24umaO_M
Linux Action Show review Ubuntua 12.10
Nevezano za ovaj review, prije nekog vremena su obećali napraviti gentoo review i sad dole u komentarima ove snimke jedan gledatelj pita di je gentoo review, a drugi gledatelj odgovara - još čekaju da se kompajlira!
Linux Action Show review Ubuntua 12.10
Nevezano za ovaj review, prije nekog vremena su obećali napraviti gentoo review i sad dole u komentarima ove snimke jedan gledatelj pita di je gentoo review, a drugi gledatelj odgovara - još čekaju da se kompajlira!
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Jednostavna šema kako ponovno omogućiti Unity 2D kako bi Ubuntu 12.10 radio i na slabijim strojevima:
http://www.muktware.com/4635/make-unity ... small-hack
Ubuntu 2D has been dropped in Ubuntu 12.10, which means some low end systems may face occasional lags while using Unity and searching from Dash. Fortunately, there is a work around for those troubles by slow speeds and lags. For this, you need to add the following line in your ~/.xprofile file. If the file doesn't exist, create it.
export UNITY_LOW_GFX_MODE=1
The line enables low graphics mode in Unity which disables some fancy effects like active blur and transparency.
http://www.muktware.com/4635/make-unity ... small-hack
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
-
gMajstor
MOram da priznam, da su me navise oduševile one slatke skoro neprimetne animacije u meniju. To su stvari koje danas trebaju modenim OS. Dakle tecni animirani detalji koji će dati na lepoti. ja to čekam vec 10 godina, ali izgleda da ce pre to da se pojavi na necem drugom (na OSX vec uveliko) pre nego na KDE. Ocigledno su druga okruženja uhvatila daleko veći i jači zamah. Sve u svemu Unity takav kakav jeste, zaista je nesto skroz drukcije od svih drugih OS i mislim da ce se on vrlo brzo naci rame uz rame sa Win. i OSX. Na sajmovima je vec dosta prisutan, a vidim u zadnje vreme i po prodavnicama ga predinstaliraju cesto na svoju ruku, cisto da ne prodaju go računar, ali ne pisu Ubuntu nego napisu sa operativnim sistemom, sto je po meni malo glupo.
Takođe verujem da ce do sledećeg LTS izdanja Unity preuzeti polovinu korisnika Linuxa i privuci poprilicno ljudi (pogotovo zenskog dela) sa windowsa. Jednostavno poceo sam da shvatam smer kretanja Canonicala i njihovu viziju i mogu reci da ce zaista uraditi nesto. Ali, open sve se plasim da ce se desiti da ce krenuti sa naplatom, mozda ne direktno, ali indirektno.
vreme ce pokazati, za sad su na dobrom putu, ali za mene Unity kao korisnika ne pruza dovoljno, jednostavno ono je sporo okruzenje za rad u vise prozora odjednom, ali je zato idealno za korisnika kome računar sluzi iskljucivo samo za zabavu (internet, muzika, film ... )
Takođe verujem da ce do sledećeg LTS izdanja Unity preuzeti polovinu korisnika Linuxa i privuci poprilicno ljudi (pogotovo zenskog dela) sa windowsa. Jednostavno poceo sam da shvatam smer kretanja Canonicala i njihovu viziju i mogu reci da ce zaista uraditi nesto. Ali, open sve se plasim da ce se desiti da ce krenuti sa naplatom, mozda ne direktno, ali indirektno.
vreme ce pokazati, za sad su na dobrom putu, ali za mene Unity kao korisnika ne pruza dovoljno, jednostavno ono je sporo okruzenje za rad u vise prozora odjednom, ali je zato idealno za korisnika kome računar sluzi iskljucivo samo za zabavu (internet, muzika, film ... )
ja se toplo nadam da Ubuntu neće imati 50% GNU/Linux korisnika.
eh... ja mislim da je vec jako blizu i da ce proci tu brojku jako brzo...Shicy je napisao/la:ja se toplo nadam da Ubuntu neće imati 50% GNU/Linux korisnika.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
heh...tužno