AutoCAD u Wine-u???
Moderator/ica: Moderatori/ce
AutoCAD u Wine-u???
Zanima me da li je moguce pokrenuti a.cad u wineu i kakva su vasa iskustva u pokretanju nekih jacih programau u wineu...
Re: AutoCAD u Wine-u???
AutoCAD 2005 bi trebao raditi, ja sam uspio dobiti 2008, no ima problema, nestabilan je i nije za profesionalno korištenje. O njegovim vertikalama da i ne govorim! Civil3D i sl. to ništa ne radi.Phobeus je napisao/la:Zanima me da li je moguce pokrenuti a.cad u wineu i kakva su vasa iskustva u pokretanju nekih jacih programau u wineu...
Nove verzije (acad 2009) nema šanse da rade jer još nije moguće u Wineu sa winetricks dignuti .NET 3.0 koji ove verzije koriste...
a ima li neki progij kao a.cad za linux???
Pada mi na pamet jedino QCAD, no siguran sam da toga ima još, samo treba googlatiPhobeus je napisao/la:a ima li neki progij kao a.cad za linux???
A nije ni skup, sasvim korektno za godishnji update pro verzije 24€
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Bok!
S obzirom da sam i sam čupao i to malo kose na glavi u potrazi za nečime što će mi činiti alternativu AutoCADu, da podijelim s vama, u nadi da to nije nitko do sada još spomenuo:
Program se zove BricsCAD, nije besplatan, postoji u verziji za Linux, odnosno radi u Wineu savršeno kao verzija za Windowse.
Što je najbolje, sučelje je čista kopija sučelja AutoCAD, a čita/piše .DWG format Autocada. Navodno i ove najnovije formate, ali nisam isprobavao jer mi je na faksu dovoljan i 2004/2006.
Licenca za akademske potrebe je svega 50 eura.
S obzirom da sam i sam čupao i to malo kose na glavi u potrazi za nečime što će mi činiti alternativu AutoCADu, da podijelim s vama, u nadi da to nije nitko do sada još spomenuo:
Program se zove BricsCAD, nije besplatan, postoji u verziji za Linux, odnosno radi u Wineu savršeno kao verzija za Windowse.
Što je najbolje, sučelje je čista kopija sučelja AutoCAD, a čita/piše .DWG format Autocada. Navodno i ove najnovije formate, ali nisam isprobavao jer mi je na faksu dovoljan i 2004/2006.
Licenca za akademske potrebe je svega 50 eura.