Zasebni Mint i Ubuntu forumi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Zasebni Mint i Ubuntu forumi
Slijedom događaja u posljednjih par mjeseci i očitim smjerom Ubunutua suprotnom nekim osnovnim načelima većine Linux distribucija i FLOSS projekata moramo razmotriti i formalno odvajanje Ubuntua unutar LZS foruma.
Nije da sam baš promislio o tome, niti sam siguran da li je dobra ideja... samo mi je palo na pamet.
Nisam baš doma sa Mintom (a još manje sa Ubunutom), ali koliko oni u principu imaju zajedničkog?
DE? Unity, Mate, Cinamon? NE!
"Politika" i ideologija iza projekta? NE!
Vidimo da je moguće da ni .deb neće više biti povezni čimbenik...
Vjerujem da će i Mint trajno odustati od Ubuntua... pitanje je da li za mjeseca-dva ili godinu-dvije...
Što mislite o tome?
Nije da sam baš promislio o tome, niti sam siguran da li je dobra ideja... samo mi je palo na pamet.
Nisam baš doma sa Mintom (a još manje sa Ubunutom), ali koliko oni u principu imaju zajedničkog?
DE? Unity, Mate, Cinamon? NE!
"Politika" i ideologija iza projekta? NE!
Vidimo da je moguće da ni .deb neće više biti povezni čimbenik...
Vjerujem da će i Mint trajno odustati od Ubuntua... pitanje je da li za mjeseca-dva ili godinu-dvije...
Što mislite o tome?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Zasebni Mint i Ubuntu forumi
Ako Mint odustane od Ubuntua, vrlo je moguće za takav potez, s obzirom na broj korisnika Minta, ali i da Ubuntu korisnicima pružimo informacije za najbližu alternativu.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Mislim da je još rano za zasebni Mint podforum. Eventualno da Ubuntu podforum nazoveno Ubuntu i Mint.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Već je nazvan tako, odmah ispod piše Linux Mint i ostale distribucije zasnovane na njemu. Također, slažem se da je još rano. Vidjet ćemo koje poteze će Canonical vući dalje.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
da, rano je još uvijek...pomalo
-
Lutherus
Rano je al trebamo dočekati spremni. Možda već i krajem godine.
Da citiram Čudomixa: "... palite vatru, a vepar je još u šumi"
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Misliš Aspirinixamax360se je napisao/la:Da citiram Čudomixa: "... palite vatru, a vepar je još u šumi"
To je jedna te ista osobaGrof je napisao/la:Misliš Aspirinixamax360se je napisao/la:Da citiram Čudomixa: "... palite vatru, a vepar je još u šumi"
Ja ga znam kao Cudomixa
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
Lutherus
Moraš još puno učiti.
Ali vepar ti više nije u šumi. U međuvremenu je mutiral u dire vepra a prijeti mu i šansa da dobije i prefix were pa smo onda nahebali.
Ali vepar ti više nije u šumi. U međuvremenu je mutiral u dire vepra a prijeti mu i šansa da dobije i prefix were pa smo onda nahebali.