Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

ipekica

Re: Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?

Post Postao/la ipekica »

Ne znam toliko o mrežama. Probah pa ne znam to isčitati iz rutera. Nema veze, samo ću se žičano spajat nego mi je bed jer imam uređaje koji se bežićno spajaju pa sad neću moći.
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

ipekica je napisao/la:Netko mi od susjeda stalno upada u ruter i resetira mi lozinke. Želim vidjeti jel tako lako probiti moju šifru. Više ne znam kaj da napravim, svaki dan imam problema s time. Probam WEP, WPA, MAC filtiranje - ništa. Vjerojatno se netko zaje* samnom zadnjih par mjeseci. Mislim, ok, ako nema na ovom forumu priče o tome nema beda. Hitit ću taj ruter i spajat se žičano.
Ovo je skroz OK razlog.
Samo nastavite pricu. Nadam se da ces ga uspjeti pronaci i zeznuti.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

ipekica je napisao/la:Netko mi od susjeda stalno upada u ruter i resetira mi lozinke. Želim vidjeti jel tako lako probiti moju šifru. Više ne znam kaj da napravim, svaki dan imam problema s time. Probam WEP, WPA, MAC filtiranje - ništa. Vjerojatno se netko zaje* samnom zadnjih par mjeseci. Mislim, ok, ako nema na ovom forumu priče o tome nema beda. Hitit ću taj ruter i spajat se žičano.
Ovo je skroz OK razlog.
Samo nastavite pricu. Nadam se da ces ga uspjeti pronaci i zeznuti.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

koji ruter imaš.....thomson ili simens.....daj reci pa ćemo onda dalje...
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

@ipekica, ne znam skoro ništa o mrežama, ali u svako doba imam 100 %-tnu kontrolu nad svojim bežičnim routerom. Jednostavno sam tražio od davatelja usluga (B-net) da mi objasni kako mogu pristupiti svom uređaju, promijeniti lozinku, imati uvid u uređaje koji su trenutno spojeni... Oni su mi vrlo ljubazno sve to objasnili prvi dan kada smo sklopili ugovor i sve štima, sve paše.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

upravo sam to i mislio pojasnit kako da si promijeni lozinku rutera...to je prvi korak da više nitko ne ulazi u ruter....
pa onda dobra WPA-PSK lozinka i nema brige....postavljo sam internet ljudima u stambenim zgradama i svašta vidio...
os dobro zaštićenih mreža pa do otvorenih....onda se ljudi čude kad dobiju račune za promet....
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Kako kaže bikerbj, javi koji je ruter i koji ISP. Svejedno koji god da je, moraš na ruteru isključiti Remote management i staviti neku dobru WPA šifru, te blokirati sve MAC adrese koje nisu od tvojih računala, tableta, smartfona.
Ja sam morao flashati firmware na TComovom ruteru jer drugačije se nisam mogao rješiti njihovog daljinskog čeprkanja po mom ruteru.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

kod T-Coma bez flashanja se remote i nemože isključit ali samo sa promjenom lozinke rutera i dobrog WPA već sve funkcionira dobro i bez problema....
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Mislim da je Backtrack (sada Kali) odlična distra za sve koji hoće naučiti nešto više o mrežama, sigurnosti i pentestingu i da nije u redu da se stavlja na crnu listu. Čovjek nije tražio savjet kako ukrasti nešto već savjet oko izbora kartice za jednu odličnu distribuciju.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

idemo malo u off ali nema veze....gle ima svakakvih ljudi tako da ono što je nekom alat za dobro netko će upotrijebit za loše....i tako nema kraja tome...
Odgovori