Druge Linux distribucije na Asus EEE-u

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Druge Linux distribucije na Asus EEE-u

Post Postao/la Suko »

Evo ovdje radi Compiz.
Meni nikad nisu bili jasni ljudi koji su hvalili taj Puppy.
Probao sam ga par puta, ali mi je sve bilo zbrčkano, pa sam odustao.
Tek sam ovu verziju pohvatao ( zahvaljujući Laikexpertu i njegovom vodiču za preživljavanje - sad je to i na Wikiju).
Još uvijek mi je zanimljiv iako sam mislio da ću za dva dana presnimiti USB.
Eto, sad sam postao jedan od luđaka koji su ga instalirali na hard... :lud
Taj Linux stvarno upropasti ljude.
Ko zna što me sljedeće čeka. :zbunj
ziko

Post Postao/la ziko »

ovaj link sto si stavio, meni se cini da je to neka druga distribucija bazirana na puppy-ju...
neki vestapup ako se ne varam???
mene je zanimalo dal se moze compiz instalirat u pupeee
Software is like sex... it's better when it's free :D (Linus Torvalds quote)
:snoozer:
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Moze se instalirati, jucer sam proucavao.
Ali uz puno truda i muke.
Najprije treba instalirati XFCE (moze i Gnome ili KDE, ali to ide puno kompliciranije).
Nakon toga se instalira Compiz.
A prije svega toga treba doznati kako omoguciti 3D akceleraciju na grafickoj, buduci da nije ukljucena po defaultu.
Uglavnom, ima tu dosta posla, a nitko ti ne garantira da ce uspjeti.
S obzirom na moje iskustvo do sada, ne bi preporucio. Stvari rade dosta dobro dok se ne pocne cackati i instalirati svasta. Nakon toga se sve srusi i ne gine reinstal.
Nije bas jako stabilna distra.
Al, reinstal traje 10 minuta, a moze se uraditi i remaster, pa je manje bolno.
Tako, da nisam siguran za Compiz.
Onaj link sto sam stavio je tzv. Pupplet. To su remasteri koje su ljudi napravili. Neki imaju vec npr. OpenOffice i jos neke programe, drugi imaju recimo XFCE i Compiz.
Tako da si ljudi skrate muke i instaliraju Pupplet koji njima pase.
Ali, Puppleti ne rade svima.
Uglavnom, ja imam onu sluzbenu verziju na svom eee-u. Nasao sam driver za wireless, ostalo radi. Napravio sam remaster koji radi.
tako da ako postanem preambiciozan, pa se sve srusi, lijepo instaliram remaster i sve 5.
Dobitak mi je jako brzi rad, brzo bootanje i 2,9 GB prostora na disku.
Minus je da nije bas jako lijep i sto ako se zaigram ode sve.
Al' to su cari Linuxa.
Ne valja ako sve radi, pa se ne treba cackati.
ziko

Post Postao/la ziko »

hvala na informacijama, al mislim da cu se ipak zadrzat malo na eeebuntu, taman sam se poceo privikavat na njega, jedine zamjerke su da je malo spor, kod otvaranja prozora se ceka koja sekunda, i youtube mi uzasno radi (a nakon sto sam stavio adobeov flash sa njihove stranice mi vise uopce ne radi), no pretpostavljam da ce se to malo pobrzat kad nadogradim sa jednog na dva gb ram-a... jos sam razmisljo o tome da neku distru instaliram na sd karticu i da nju koristim kao pravi disk, jel to izvedivo???

e da ne bude bas offtopic, propo sam i taj pupeee zavrtit live session, istina brz je ko munja al mi s sve cini nekako zbrckano, na to bi se valjda naviko, al ko sto rekoh taman sam se naviko na eeebuntu pa cu jos neko vrijeme ostat na njemu... dok ne dosadi :D
zole052

Post Postao/la zole052 »

ziko je napisao/la:...no pretpostavljam da ce se to malo pobrzat kad nadogradim sa jednog na dva gb ram-a...
E u to stvarno sumljam... mislim imas 1 gb rama kojega cijeloga mozda i nisi nikada iskoristio e sada mozes ih staviti 100 Gb ali neznam kako bi ti ga to ubrzalo :misli
Mozda u nekim zahtjevnim programima ili igrama koje i tako ne mozes niti neces vrtiti na tom kompu...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ziko

Post Postao/la ziko »

da, vidis cudno mi sve to... na asusu je doso windows i sad ja pokuso jednu igru instalirat... starija jedna koju sam igro sa starim duronom na 750 mhz i 128 mb rama... i izbaci me van iz igre uz poruku da je premalo radne memorije rofl
a i ova graficka sto vise rama ima to si ona vise uzima, pa se i u tom pogledu poboljsavaju performanse
Zadnja izmjena: ziko, dana/u 24 tra 2009, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

ziko je napisao/la:hvala na informacijama, al mislim da cu se ipak zadrzat malo na eeebuntu, taman sam se poceo privikavat na njega, jedine zamjerke su da je malo spor, kod otvaranja prozora se ceka koja sekunda, i youtube mi uzasno radi (a nakon sto sam stavio adobeov flash sa njihove stranice mi vise uopce ne radi), no pretpostavljam da ce se to malo pobrzat kad nadogradim sa jednog na dva gb ram-a... jos sam razmisljo o tome da neku distru instaliram na sd karticu i da nju koristim kao pravi disk, jel to izvedivo???

e da ne bude bas offtopic, propo sam i taj pupeee zavrtit live session, istina brz je ko munja al mi s sve cini nekako zbrckano, na to bi se valjda naviko, al ko sto rekoh taman sam se naviko na eeebuntu pa cu jos neko vrijeme ostat na njemu... dok ne dosadi :D
Imas pravo.
Ubuntueee je odlican izbor.
Ako ti je do brzine, instaliraj XFCE.
Jako je slican Gnomeu, a manje zahtjevan. mozes koristiti i Gnome i XFCE na istom kompu. Po zelji.
A i lako se deinstalira ako ti se ne sviđa.
Compiz radi i na XFCE-u. Lako ga je instalirati.
Budem napisao ovih dana u Wiki kako se to radi, pa ti javim ako te zanima.
(Time neces popraviti brzinu flasha, jer je ona vezana uz snagu procesora)
Inace, moze se instalirati bilo koja distra na SD. Malo proguglaj. Pogledaj i na eeeuser.com. Tamo ima u njihovom wikiju kako se to radi.
ziko

Post Postao/la ziko »

da to sam si i mislio napravit, gnome i xfce na eeebuntu i onda kod log-in-a odaberem koji cu...
nego juce sam probao zavrtit fedoru 10 live session, i bas mi se svidjela, sad treba napravit tripple boot...
vidio sam upute negdje na forumu...
dobro da imam mali disk, inace ovo sa instaliravanjem razlicitih distri nebi nikad prestalo :lol:
ziko

Post Postao/la ziko »

Suko je napisao/la:Ja koristim Optionov Icon 255 modem.
Ne radi na žalost out of the box na Intrepidu, ali ima dobar program za spajanje koji radi odlično, tako da mi nije problem.
Inače, za Huawei modeme ima odličan Vodafone Connect Card program koji zajedno sa Usbmodeswitch programom lijepo radi.
Ako ti na nekoj distri neće raditi out of the box, potraži ta dva programa.
e ovako, negdje mi je zapelo, a ni sam neznam di...
dakle imam huawei e160, koji je na ubuntu 8.10 radio out-of-box... kad sam instalirao novo 9.04 nes me pitao za neku sifru, nemam pojima koju, pokuso sam sa pin-om, root sifrom i sifrom za spajanje na mrezu (posto sam pretplatnik)... onda mi je reko ko da sam se spojio al se nis nije moglo otvorit... nema veze, vratio sam eeebuntu 8.10
no sad, instaliro sam fedoru10 na triple boot i modem je isto radio bez problema, out-of-box i onda me pitao za update, bilo ih je oko 350, ja to instalirao i sad mi se i na fedori pojavljuje ta neka sifra, sta god da upisem nece mi radit, na fedori se nece ni spojit....
inace i ubuntu i fedora ga prepoznaju kao e220 ili 250 (ili nes sa 200 i nesto, meznam sad, mogu pogledat kad dodjem doma) al radi na ubuntu 8.10 i radio je na fedori prije update-a, tako da mislim da to nije problem...
ako neko zna rijesenje, bio bi jako zahvalan
inace sam malo proguglo i na jednom forumu je za mandrivu pisalo da se upise bilo sto, al meni to neide...
probat cu jos sa ta dva programa, ako ih uspijem nac, mislim da ih nema u add/remove...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ne znam ti za šifru.
Inače što se tiče programa, mislim da imaš link na wikiju (Mislim Carnet-Mobilni internet) odakle skinuti programe.
A ima i par rasprava ovdje na forumu o tim modemima, pa malo pogledaj.
Odgovori