Problem s printanjem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Problem s printanjem
Pozdrav,
novi sam na Linux-u i pokušavam instalirati printer Xerox Phaser 3010. Kada odem printati u stanju ispisa dokumenta prvo piše obrada, a zatim prijeđe na zaustavljeno. Pokušao sam i sa driverima sa xerox-ove stranice, ali ista situacija.
Što napraviti?
novi sam na Linux-u i pokušavam instalirati printer Xerox Phaser 3010. Kada odem printati u stanju ispisa dokumenta prvo piše obrada, a zatim prijeđe na zaustavljeno. Pokušao sam i sa driverima sa xerox-ove stranice, ali ista situacija.
Što napraviti?
Re: Problem s printanjem
Dobrodošaonyctek je napisao/la:Pozdrav,
Što napraviti?
Moja preporuka je da instaliraš Ubuntu 14.04.5 i printer će ti raditi out of the box bez ikakvog posebnog podešavanja.
Naime imam doma Samsunga (koji je zapravo taj tvoj rebrendirani Xerox) i identičan problem s printanjem (koji se ponavlja na svim distribucijama koje su bazirane na Ubuntuu 16.04) i kojeg nisam uspio riješiti
Inače, možeš isprintati to što si poslao na pisač, ali moraš ručno otvoriti svaki dokument koji je zapeo u ispisu i natjerati ga da se isprinta.
Znam da promjena distribucije nije riješenje, ali 16.04 po meni ima previše bugova i po meni je trenutno bolji izbor 14.04.5 ako ti ne smeta malo stariji softver.
EDIT: Naravno, možeš sačekati da se javi još netko tko je možda riješio problem ili barem može uputiti na to kako problem riješiti, a do tada možeš isprobati da li ti printer radi pod 14.04.5 i u live modu, pa to ostavi kao rezervno riješenje.
Instalirao sam Ubuntu 14.04.5 i dalje se javlja isti problem.bertone je napisao/la:Dobrodošaonyctek je napisao/la:Pozdrav,
Što napraviti?
Moja preporuka je da instaliraš Ubuntu 14.04.5 i printer će ti raditi out of the box bez ikakvog posebnog podešavanja.
Naime imam doma Samsunga (koji je zapravo taj tvoj rebrendirani Xerox) i identičan problem s printanjem (koji se ponavlja na svim distribucijama koje su bazirane na Ubuntuu 16.04) i kojeg nisam uspio riješiti![]()
Inače, možeš isprintati to što si poslao na pisač, ali moraš ručno otvoriti svaki dokument koji je zapeo u ispisu i natjerati ga da se isprinta.
Znam da promjena distribucije nije riješenje, ali 16.04 po meni ima previše bugova i po meni je trenutno bolji izbor 14.04.5 ako ti ne smeta malo stariji softver.
EDIT: Naravno, možeš sačekati da se javi još netko tko je možda riješio problem ili barem može uputiti na to kako problem riješiti, a do tada možeš isprobati da li ti printer radi pod 14.04.5 i u live modu, pa to ostavi kao rezervno riješenje.
Zanimljivo... ja problema nakon vračanja na stariju verziju OS-a nisam imao (a provjerio sam na nekoliko različitih OS-ova temeljenih na 14.04)nyctek je napisao/la: Instalirao sam Ubuntu 14.04.5 i dalje se javlja isti problem.
Ništa, kad si već požurio i promijenio OS umjesto da si malo sačekao da se još netko javi, malo sam progooglao problem vezan za tvoj pisač pa probaj ovo.
Jesi uspješno instalirao drivere sa Xeroxove stranice? Ja sam imao nekada Xerox Phaser 3117 i radio je bez problema na starijim verzijama Ubuntua.
Pokušao sam i sa driverima i na način da sam pronađe driver, ali i dalje piše prvo status obrada, a zatim dođe zaustavljeno.
Nije ti driver davao errore kada si ga instalirao?nyctek je napisao/la:Pokušao sam i sa driverima i na način da sam pronađe driver, ali i dalje piše prvo status obrada, a zatim dođe zaustavljeno.
Ne, sve u redu prođe. Negdje sam vidio da piše filter problem 
Probaj ovo:
Kod: Označi sve
sudo apt-get install libcupsimage2:i386
sudo restart cups