Išao pregledati neke fotografije koje sam jučer napravio mobitelom, kao ono... užas. Gimp se ne otvara!
Idem probati otvoriti u terminalu i dobijem poruku
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Na Archu sam zaribao pacman.
Tamo ne prepoznaje mobitel, pa treba instalirati dodatne programe. Dok je radio update prekinu sam ga.
Sada nema instalacije novih paketa.
Svi paketi su ti u /var/cache/pacman/pkg/, nađi pacman-blabla.xz, raspakiraj iz njega pacman i spremi ga u
/bin/ - i to je to. Voila, pacman će opet raditi.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Tnx, ali ja sam se odlučio malo počistiti cache. I sad sve radi. Ali ti skrećeš s teme. Kako natjerati Gimp da radi u Debianu? To je izvorno pitanje na koje još nemam odgovor. Čak sam gledao ovdje i nisam našao išta što bi mi pomoglo. Ne kažem da nema, nego da ja nisam našao. Svaka pomoć je dobrodošla. TIA
U osnovi, kad imaš "undefined symbol" problem je u nekoj od dijeljenih biblioteka, znači problem s ovisnostima - libgegl u ovom slučaju.
Probaj prvo update sustava, možda je popravljena ovisnost u međuvremenu. Ako ne ide, makni tu verziju gimpa i stavi malo stariju (downgrade ili nađi .deb na internetu). Ili na kraju probaj flatpak ili snap ako postoji - oni ne traže posebne ovisnosti od sustava osim instaliranog flatpaka/snapd.
Jura, hvala ti na savjetima. Mislim da Debian ne koristi ni snap ni flatpak. Starije verzije nisam našao. Išao sam na Debian irc a oni su me preusmjerili na Gimpov irc. Naravno da su ovi rekli da je do Debiana (što i ja mislim , jer u Archu i Xubutu radi). Za sada ću se služiti Archem ako mi zatreba Gimp i nadati se da će nekakav update sve dovesti u red. Još jednom, hvala ti na pomoći.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la:Neću se sad petljati u to zašto radi ili ne radi, ali nije li GiMP malo overkill alat za pregledavanje fotki?
U pravu si. Htio sam i malo urediti par fotografija. ma nema veze, ništa strašno. Zanimljivo je kako ljudi prebacuju odgovornost na druge. Nema veze radi li se o free ili proprietry, virtualni ili neki drugi svijet, sve ostaje isto.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."