bertone je napisao/la:A za što ti zapravo treba US?
Napravi frišku instalaciju pa ako ne želiš/ne znaš instalirati programe/aplikacije naredbom nemoj odmah ići na update/upgrade već prvo instaliraj sve programe koje trebaš/koristiš (može ih u vrh glave biti 10-ak) i nakon toga update/upgrade.
1. Jučer sam "napravio" instalacijski 16.04.1 LTS Xenial Xerus
2. Nije baš da ne znam instalirati programe, a update&upgrade i jesam radio tek nakon što bih instalirao Ubuntu pa onako po redu: prvo preko Software updater-a, a onda bih "otvorio" i US i vidio tamo "što kaže". Na kraju krajeva, niti instaliravam programe koji mi obzirom na potrebe nisu baš ni potrebni (npr., oni programi u vezi organizacija slika/fotografija). S druge strane ipak, programi kao što su Playonlinux, Wine ili Ubuntu cleaner (3rd party), Compiz i sl., su mi uvijek najnormalnije radili (neke sam instaliravao u US-u, a neke preko preko naredbi u terminalu.
3. Uglavnom, sada (ili bolje reći, do sada) US mi se otvara normalno i puno brže nego na prijašnjoj verziji 16-ice; osim što sam morao instalirati AdobeFlashPlayer (kroz terminal) jer mi nije htio učitavati video sadržaje u Firefox-u, dok je npr. na YouTube-u normalno ih otvarao i pokretao. Danas mi je jedino na jednoj stranici izbacio (onako na brzinu) da neki DRM ??? omogućim u postavkama Firefox-a, ali je ipak sadržaj otvorio.
Eto, hvala na savjetima i pozz