Nakon Minimized, datoteke i ostalo se ne otvara na monitoru

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
Tribanj
Spol: M

Nakon Minimized, datoteke i ostalo se ne otvara na monitoru

Post Postao/la Tribanj »

Imam monitor i TV koji je na računalo spojen HDMI kabelom. Nakon Minimized datoteke i ostalo se ne otvara na monitoru i TV-u. Kada nakon minimized kliknem na ikonu u traci, to ne reagira. Nakon što kliknem desnim klikom pojavi se padajući meni. Kliknem na Move to the other monitor, datoteka se pojavi na TV. Kada ovo ponovim, pojavi se na monitoru.

slika

slika
Linux Mint 22.3 "Zena" Cinnamon / Samsung Galaxy A55 5G

MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
Tribanj

Re: Nakon Minimized, datoteke i ostalo se ne otvara na monitoru

Post Postao/la Tribanj »

Uklonio Gis Weather i za sada sve radi u redu. Sačekat ću još neko vrijeme da budem siguran.
Linux Mint 22.3 "Zena" Cinnamon / Samsung Galaxy A55 5G

MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
Elisa85

Re: Nakon Minimized, datoteke i ostalo se ne otvara na monitoru

Post Postao/la Elisa85 »

Imam slican problem sa monitorm, jedino što kod mene nije toliko minimized koliko jednostavno krivo detektuje pozicije ekrana.
Koristim Mint 21.3 sa Cinnamon okruženjem i dva monitora (Dell 24" + neki stariji Samsung 22"). Sistem ih vidi oba normalno, ali u Display Settings kad pokušam posložit kako treba, čim primenim postavke - odmah se sve zbuni i pokazivač miša skače na random mjesta 😅
Probao sam i xrandr iz terminala al nisam baš strucan pa sam odustao. Jel postoji neki GUI alat za Cinnamon koji bolje rješava ovo?
Mislim da je problem što sistem detektuje rezolucije ali ne zna točan fizički raspored monitora pa se gubi...
Btw, jel netko probao ARandR? Vidio sam da ga ljudi preporučuju za ovakve slučajeve ali nisam siguran da l radi na Cinnamon-u.
Odgovori