error kod butanja
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
error kod butanja
bok svima!
instalirao sam si ubuntu 7.10 koji je u dual butu sa vistom, i sve uspjesno instaliram, live cd mi radi ali kad nakon instalacije restartam i hocu butat ubuntu keze mi "error 17 cannot mount selected partition". Instalirao sam sve ispočetka i opet ista greska.
pomoć!
instalirao sam si ubuntu 7.10 koji je u dual butu sa vistom, i sve uspjesno instaliram, live cd mi radi ali kad nakon instalacije restartam i hocu butat ubuntu keze mi "error 17 cannot mount selected partition". Instalirao sam sve ispočetka i opet ista greska.
pomoć!
- anubis
- Spol: M
Re: error kod butanja
chita san na nekim forumima da su ljudi imali isti problem...neki su to rijeshavali sa premijeshtanjem boot loadera na particiju od viste...pokushaj..a josh jedan prijateljski savjet stavi xp radi savrsheno i nema problema nikakvih..

Empires rise and fall but linux is eternal
neću stavljat xp jer imam dovoljno jak komp za vistu i nabavio sam origigi ultimate edition po jako povoljnoj cijeni..(mozda stavim xp kad izade sp3 jer navodno ubrza dosta sistem)
a kak da taj boot lader prebacim na vistu?
a kak da taj boot lader prebacim na vistu?
ajde ljudi!
15 gigi particija mi visi bezveze !
vidio sam da takve probleme imaju vecinom ljudi sa vise hardova a ja imam samo 1 hard: 3 ntsf particije i onda sam u visti napravio 15 gb free space i na to stavio ubuntu ....i šta sad?
vidio sam da takve probleme imaju vecinom ljudi sa vise hardova a ja imam samo 1 hard: 3 ntsf particije i onda sam u visti napravio 15 gb free space i na to stavio ubuntu ....i šta sad?
Pa jesi li uopće SWAP stavio??I koliko imaš swapa,tj. memorije,jer ako imaš 512mb rama onda moraš stavit bar gigu swapa,objasni malo više pa ti bumo i pomogli.krkan je napisao/la:ajde ljudi!
- anubis
pa zar te prilikom instalacije ne pita gdje da stavish GRUB boot loader, meni je "operativni po disku" iman ih dva od 250 gb, tako kad jedan rikne da odma iman drugi, prije dok se nisan opeka dva puta san stavlja na isti disk,pa kad bih izgubio recimo win xp javio bi mi GRUB error loading 19 il 17 sad nisam siguran
- anubis
josh jedno pitanje zar si ti platio tu windows vistu, a ako jesi pobogu zashto si to napravio...ja sam instalirao win vista ali toliko nereda koi lijepo izgleda u zhivotu nisam vidio, dok ne izadje sp 2 il baren jedan na moj komp to neide, te dali si namjestio opciju koi da ti se po defaultu prvi pali...ili je to automatic sad se nemogu sitit
evo kak sam instalirao ubuntu:napravio u vistinom disk manageru 15 gb free barticije, ubacio cd ubuntu 7,.10 64 bit, buto s tog cd-a i starto te onda istalirao
kad me je pitao gdje ces instalirat ima opcija largest continuus free space i tamo sam to metnuo-znači mora bit swap..
a kupio sam vistu jer sam platio 700 kn a košta 2100...dobio sam i 64 i 32 bitnu, pa nek mi neko kaze da se to ne isplati
kad me je pitao gdje ces instalirat ima opcija largest continuus free space i tamo sam to metnuo-znači mora bit swap..
a kupio sam vistu jer sam platio 700 kn a košta 2100...dobio sam i 64 i 32 bitnu, pa nek mi neko kaze da se to ne isplati
- anubis
pa zashto ruchno nisi editirao particije, to tamo di kliknesh continous space... ima i opcija manual tada izaberesh sve shto se tiche hard diska dali si ti uopche probao to..
druga stvar
(OBRISANO)
ovo je moje mishljenje i totalno se ne morate slagat s njim

by Admin:
(Zabranjeno je promicanje piratskog/ilegalnog materijala na forumu, post editiran)
druga stvar
(OBRISANO)
ovo je moje mishljenje i totalno se ne morate slagat s njim
by Admin:
(Zabranjeno je promicanje piratskog/ilegalnog materijala na forumu, post editiran)
Probaj ovako:krkan je napisao/la:evo kak sam instalirao ubuntu:napravio u vistinom disk manageru 15 gb free barticije, ubacio cd ubuntu 7,.10 64 bit, buto s tog cd-a i starto te onda istalirao
Stavi cd od viste ili XP-a i napravi 2 prazne particije,jednu za ubuntu instalaciju-15gb il kolko već,a druga nek ti bude za swap duplo veća od tvoje stvarne memorije koju imaš...dakle ak imaš 512mb rama onda 1000mb swap,ak 1000mb rama onda 2000mb swap.
Zatim ubaci ubuntu instalacijski cd:kada dođeš do particija odi na manual editiranje particija i vidjet ćeš te dvije prazne particije za ubuntu instalaciju i swap...sada ponovo formatiraj tu particiju,izbriši je i napravi novu-tu gdje će biti instaliran ubuntu i nek bude ext3 i mount point /....zatim isto to napravi i za swap particiju i izaberi swap,obje particije nek budu primary partition,sve će ti lijepo pisat,samo trebaš čitat...
Kada si to sve napravio probaj instalirat ubuntu na taj ext3,poslije dolaziš do dijela gdje će te pitat gdje da staviš grub boot loader,nemoj niš prčkat nek samo klik za dalje i nek instalira taj grub po defaultu gdje oće i to je to,trebao bi ga stavit na particiju gdje je od viste boot,dakle preć prek njega,ubuntu bi "trebal"