Instalirao sam svoju prvu Linux distribuciju - Ubuntu 9.10, pa se sad laganini navikavam. Prije nisam znao ni za jedan drugi OS osim windows-a, i kad bi mi netko spomenio Linux ja sam ga s čuđenjem gledao. Neznanje je naš najveći neprijatelj.
Pozdrav od početnika u Linux svijetu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Pozdrav od početnika u Linux svijetu
Veliki pozdrav svima! Kao što sam rekao u naslovu teme, tek sam ušao u ovaj "open" svijet, pa ću vas još puno puta moliti za pomoć i savjete, pa se nadam da me nećete iznevjeriti.
Instalirao sam svoju prvu Linux distribuciju - Ubuntu 9.10, pa se sad laganini navikavam. Prije nisam znao ni za jedan drugi OS osim windows-a, i kad bi mi netko spomenio Linux ja sam ga s čuđenjem gledao. Neznanje je naš najveći neprijatelj.
Neznam ni sam kako, no počeo sam tražiti i čitati Linux članke, nekakvu dokumentaciju, pa sam se tako i odlučio na Ubuntu. I ulazak u ovaj svijet me je oduševio, zasad. Instalirao Ubuntu, i nisam morao ništa podešavati, sve radi kao podmazano, od touchpad-a do čitača memorijskih kartica. Ustvari moram još malo tipkovnicu uštimati, i to je to. Kada sam krenuo raditi s Ubuntu-om, iznenadio sam se koliko je programa već instalirano, od igara, Open Office-a, plejera i svega ostaloga, do programa za prženje, GIMP-a, Firefox-a..što nije slučaj ni kod jednog windows-a. Još Open Office otvara i može spremati u *.doc file-ove, i nisam znao da je tako lagan za korištenje. Mislio sam i da mi se neće sviđati vizualni izgled ubuntu-a, no baš mi je odličan, veliko osvježenje pokraj windows-a. Ne treba mi antivirusni program, a i umorio sam se od stalnog čišćenja na windows-u, i defragmentiranja diska, i čišćenja privremenih fajlova, i svakodnevne nadogradnje virusne baze podataka, pa kad mi još nakon toga uleti trojanac na laptop, i pobriše čudesa u registru, nakon čega moram srušiti cijeli sustav pa sve opet iz početka, gdje ne bi poludio. Eto, to je to od moje malenkosti, pozdrav svima, i čujemo se još u brojnim temama! 
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Re: Pozdrav od početnika u Linux svijetu
Stavi ime distre koju koristiš u profil
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Dobrodošao
pozz
Nosonja - distribucija za početnike, bazirana na Arch Linuxu.
Eto nekoga tko je odmah skužio dobre strane Linuxa.
A moraš priznati da ni ovakav support ne bi dobio nigdje u Win svijetu
A moraš priznati da ni ovakav support ne bi dobio nigdje u Win svijetu
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Čovječe, tek si počeo a odma si shvatio što valja na Linuxu.
Svaka čast!

Ne bi ni ja bolje opisao prednosti.
Nadam se da ćeš imati samo takva ugodna iskustva sa Linuxom.
Ako ti negdje zapne, slobodno pitaj.
Čitaj i naš Wiki. Naći ćeš dosta informacija za početnike,
Dobro došao!
Svaka čast!
Ne bi ni ja bolje opisao prednosti.
Nadam se da ćeš imati samo takva ugodna iskustva sa Linuxom.
Ako ti negdje zapne, slobodno pitaj.
Čitaj i naš Wiki. Naći ćeš dosta informacija za početnike,
Dobro došao!
@ Grof
Moguće
Evo skidam sad nekakve update-ove..i opet moram pohvaliti Ubuntu. Koristim Vodafone mobile Connet internet, i piči kao mutav na Ubuntu-u, dok mi je na windows-u često znao štekati, pa mi je brzina neobjašnjivo padala na 0 kbps, nakon čega sam morao raskinuti vezu, ukloniti stick, pa opet ukopčati i spojiti da bi radilo kako treba, nekad je sam usred surfanja raskinuo vezu i javljao da nema uređaja, pa sam opet morao ukloniti stick, pa opet ukopčati...itd.
@ Suko
Hvala na dobrodošlici!
Nadam se i ja da neću imati većih prepreka pri svladavanju Linux-a. 
Moguće
Evo skidam sad nekakve update-ove..i opet moram pohvaliti Ubuntu. Koristim Vodafone mobile Connet internet, i piči kao mutav na Ubuntu-u, dok mi je na windows-u često znao štekati, pa mi je brzina neobjašnjivo padala na 0 kbps, nakon čega sam morao raskinuti vezu, ukloniti stick, pa opet ukopčati i spojiti da bi radilo kako treba, nekad je sam usred surfanja raskinuo vezu i javljao da nema uređaja, pa sam opet morao ukloniti stick, pa opet ukopčati...itd.
@ Suko
Hvala na dobrodošlici!
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Hugo dobrodošao na naš mali forum 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.