LMDE novosti

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Lutherus

Re: Linux Mint: A system based on Debian Testing

Post Postao/la Lutherus »

PsyTrance je napisao/la:Hm, sada se važem između Squeeze-a i LMDE :D
Squeeze! nema dileme!
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

PsyTrance je napisao/la:Hm, sada se važem između Squeeze-a i LMDE :D
Ovisi koliko si komotan tip. Ako volis da ti budu stvari jednostavnije i vise pri ruci onda LMDE ako nevolis onda Debian... s tim da neces nesto posebno vise nauciti ako instaliras Debian, samo ce istiskivati vise rada dok sve ne namjestis.

Mint ti ima odlicnu zajednicu, mene to jako privlaci kod njega, svi su uzasno frendly kao i na ovom forumu za razliku od vecine ostalih linux foruma :/
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Off:
Ma ovaj forum je super, zaljubio sam se u prvi pogled na njega, jer su korisnici prijateljski nastrojeni, puni strpljenja i razumjevanja čak i za najveće n00bove što svakako treba cijeniti, ali ne iskorištavati. Forum možda nije nešto velik, ali ekipa ovdje je odlična. Do sada sam samo čitao, sada sam počeo i tipkati :D

On:
Ha čuj, prva distra koju sam instalirao na komp i počeo koristiti je Ubuntu. Prilagođen je početnicima, user friendly, jednostavan... Sada već ima oko sedam mjeseci da sam na Linuxu, i to samo na Ubuntu (naravno, isprobao sam i druge distre u virtualci). Dosta sam stvari pohvatao i želio bih probati nešto drugačije, kompliciranije.

Ali želio bih ostati na Debian based (ili Debianu) distribuciji jer je za njih odlična podrška i internet je pun rješenje problema ako nešto zapne... A i navikao sam na njega :)
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

PsyTrance je napisao/la: Ali želio bih ostati na Debian based (ili Debianu) distribuciji jer je za njih odlična podrška i internet je pun rješenje problema ako nešto zapne... A i navikao sam na njega :)
onda Squeeze :D
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
zlatkoMM

Post Postao/la zlatkoMM »

Ma Mint je ok ,samo je prilično zahtjevan...
Zato se ja držim SliTaz-a ko pijan plota - mali ali pali... kava
zole052

Post Postao/la zole052 »

zlatkoMM je napisao/la:Ma Mint je ok ,samo je prilično zahtjevan...
O vratia se zlatkoMM :) Ako on pohvali neku distru onda mora stvarno nesto biti u njoj :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

glaskoncILLa je napisao/la: s druge strane, cemu imati rolling release ako ga ne updajteas..
Pa updateas sve programe samo ne neke kriticne stvari koje nisu ni na kraju krajeva toliko bitne a i napravis update i njih ali rijedje pa je manja sansa da nesto podje po zlu...
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

zole052 je napisao/la: tim da neces nesto posebno vise nauciti ako instaliras Debian, samo ce istiskivati vise rada dok sve ne namjestis.
kak bi se drugacije naucio osim radom?
mislim, mozes ti citati o stvarima ali nema boljeg ako ih usput i konfiguriras.
tako da tko zeli podignuti svoj level znanja sa deb sustavima, preporucam minimalnu instalaciju debiana i nakon toga rucno sredjivanje sustava.
ali ne copy/paste metodom, nego da se usput i pogleda sta neka komada zapravo radi.
zole052 je napisao/la:
glaskoncILLa je napisao/la: s druge strane, cemu imati rolling release ako ga ne updajteas..
Pa updateas sve programe samo ne neke kriticne stvari koje nisu ni na kraju krajeva toliko bitne a i napravis update i njih ali rijedje pa je manja sansa da nesto podje po zlu...
pa ono, ima tu nesto, iz tog razloga se kernel i ne updatea automatski.
ali ako zelis stable sustav, onda instaliras stable..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Mislim da ću ipak staviti Squeeze. Original je ipak original :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

PsyTrance je napisao/la:Mislim da ću ipak staviti Squeeze. Original je ipak original :)
Pa ta izjava ne stoji uvijek... sta bi radje Mercedes ili Brabus :mrgreen:

Ali ako ti mint menu ne valja i ako ti mint install ne predstavlja nista onda ti je tako svejedno...
Odgovori