[ANKETA] Na kojoj distri vrtite KDE

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Koristim KDE u ovoj distribuciji:

OpenSUSE
24
26%
PCLinuxOS
8
9%
Mandriva
1
1%
Fedora
2
2%
Linux Mint KDE
11
12%
Kubuntu
13
14%
Debian
5
5%
Arch
19
21%
Neka druga
9
10%

Ukupno glasova: 92

Grof
Site Admin

[ANKETA] Na kojoj distri vrtite KDE

Post Postao/la Grof »

Malo istraživanje.

Kako KDE službeno, osim OpenSusea i PCLOS-a malo tko postavlja kao zadano grafičko sučelje, bilo bi dobro da vi koji koristite KDE, ispunite anketu i eventualno opišete svoje zadovoljstvo sa KDE-om na dotičnoj distri.

Također, ako ste KDE vrtili na više distri, opišite malo zašto vam je KDE najbolji u toj koju koristite.
Grof
Site Admin

Re: [ANKETA] Na kojoj distri vrtite KDE

Post Postao/la Grof »

Koristio sam KDE na Kubuntuu gdje mi se nije pokazao osobito dobro upeglan, zatim na OpenSuseu i PCLOS-u gdje radi besprijekorno.
Također, na Fedori nije bilo većih zamjerki u radu.
Trenutno ga koristim pod Archom gdje dolazi kao vanilla KDE i radi izvrsno.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Na Debianu KDE i njie nešto posebno.Do 3.5 je bil dosta dobar i upeglan dok sa 4.x imal manjih problema.
Mandriva se baš i nije pokazala stabilnom pa nemogu suditi kakav je KDE na mandrivi.
Na slacku je defaultno 4.4.1 i radi odlično,nemam zamjerki, no neki dan povukel upgrade na 4.6 koj se dosta često ruši.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

KDE koristim kroz kubuntu te kak nemam problema sa kubuntu-om općenito tak nit ne razmišljam o drugim distrama niti o drugom grafičkom sučelju.
Al treba imat na umu da od fensi-šmensi opcija u grafičkom sučelju, koristim samo promjenjeni wallpaper :D te da ne volim velike promjene.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

nicky je napisao/la:KDE koristim kroz kubuntu te kak nemam problema sa kubuntu-om općenito tak nit ne razmišljam o drugim distrama niti o drugom grafičkom sučelju.
Vezano uz kubuntu.

Ono što mi tam nedostaje je definitivno Synaptic. Zato dajem prednost Linux Mintu KDE.
Kpackagekit u Kubuntu mi nikak nije sretno riješenje...
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Grof je napisao/la:
nicky je napisao/la:KDE koristim kroz kubuntu te kak nemam problema sa kubuntu-om općenito tak nit ne razmišljam o drugim distrama niti o drugom grafičkom sučelju.
Vezano uz kubuntu.

Ono što mi tam nedostaje je definitivno Synaptic. Zato dajem prednost Linux Mintu KDE.
Kpackagekit u Kubuntu mi nikak nije sretno riješenje...
Ma kod mene je to apt-get u terminal i sve šljaka ;)
kova-ng
Spol: M

Post Postao/la kova-ng »

Meni je taj KDE tiha patnja, al kad ga idem isprobavat, ostane na mom kompu tjedan dana. No ajmo redom, prvo sam ga bio isprobao pod kubuntu koalom (čini mi se), ok je radio, sam je pravio neke probleme sa zvukom, nakon izvjesnog vremena isprobao sam opensuse 11.2. KDE je na njemu ok radio sam mi nikak nije sjeo yast i opensuse. Zadnje što sam bio isprobao je PCLinuxOS i tu sam se oduševio, sve je išlo glatko, nije bilo problema sa zvukom i sve je bilo out of the box, al opet vratih se ja na Debian i Gnome/xfce/openbox.... valjda navika.
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Kova
Spol: M

Post Postao/la Kova »

Ja sam prvi svoj kde koristio na kubuntuu prije par godina s kojim nisam bas bio zadovoljan posto je bio dosta spor i tada jos nedovoljno razvijen i bugovit (ver 4.2), zatim na fedori na kojoj je dosta solidno radio par mjeseci, zatim sam na pclosu malo vise od pola godine drzao kde 4.4 i 4.5 s kojim sam bio prezadovoljan i koji je savrseno radio :)
Sad na laptopu intenzivno koristim Opensuse 11.3 s KDE SC 4.6 koji super radi izuzet nekim (vec spomenutim) bugovima u samom DE-u :D

Chakru linux sam isprobavao periodicno i jako mi se svida, mozda jednom zamjeni OpenSuse na mjestu moje naj-linux kde distre :)
Ugl pratim razvoj chakre jos od izlaska prvih development release-a i svakih mjesec-dva skidam noviju verziju i isprobavam i moram reci da mi se cini da ce ta Chakra postat jedan od vecih igraca u svijetu linuxa
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Kova je napisao/la: Ugl pratim razvoj chakre jos od izlaska prvih development release-a i svakih mjesec-dva skidam noviju verziju i isprobavam i moram reci da mi se cini da ce ta Chakra postat jedan od vecih igraca u svijetu linuxa
Da, i meni se čini. Chakru su začeli developeri KDEmod-a. Tako da se ima zašto nadati kako će Chakra imati čak bolje tweakani KDE od Archa ;) (+ polu rolling release, +/- (kako kome) bundleovi - za GTK aplikacije)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja svaki put kada probam KDE na debianu se dogodi isto. Nakon jedno 1-2 tjedna se počne smrzavati cijeli sustav. Obično se na linuxu samo smrzne aplikacija, ali svejdno mogu na tty1 i restartat X, ali kada ga KDE smrzne - ne mogu promijeniti niti numlock lampicu, a kamoli išta drugo. Zašto se ovo događa ne znam, no nevezano je za grafički driver i kernel verziju. Tako da eto ... ništa od KDE-a. Inače super izgleda i sve, malo je spor ali ima super plazmoide što mi se najviše sviđa.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Zaključano