http://www.debian.org/releases/stable/debian-installer/Windows is not added to the grub list
The Debian Installer detects Windows during installation but it not adds it to the grub boot menu. As workaround, after installing, run update-grub.
See #608025.
Squeeze - moja iskustva, pitanja, komentari
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Squeeze - moja iskustva, pitanja, komentari
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
probao , napravi update ali bez windowsa. ovo mi je bio 4-ti put da sam pokusao dualboot squeez-windows7 i ni ovaj put nisam nasao rjesenje.jednostavno kao da squeez "zezne" mbr.windowsi su mi na disku ali nema loadera , kada pokrenem windows automatic repair ili preko command prompta , naravno nestane grub ali isto tako mi javi da mi fali os.glaskoncILLa je napisao/la:si probao plain simple update-grub?
pokusao sam sve sto sam pronasao ali jednostavno nece. trenutno sam na ubuntu 10.04 i taj dualboot mi radi normalno , kao i do sada sa bilo kojim mintom , ubuntom , opensusom , pclinux os , lenny .........samo squeez nece.
edit
pokusao sam i sa 32 i 64 bitnim squeezom.
- glaskoncILLa
daj fdisk -l i samo napomeni koja je particija sistemska, ako imas vise ntfs particija.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Jesi instalirao grub u mbr (/dev/sda), ili na Debianovu particiju (/dev/sdaX? Kod mene je grub instaliran na Debianovoj particiji, i sve je ok. 
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
maknuo sam debiana ali danas poppodne cu ga ponovno pokusati staviti.
i da.evo ga i radi sve. dualboot sa sedmicom je ok
ne znam sta sam radio krivo prvih 4 puta
sad mi jos preostaje samo da skuzim kako instalirati drivere za nvidia gforce gtx 460.....
ne znam sta sam radio krivo prvih 4 puta
sad mi jos preostaje samo da skuzim kako instalirati drivere za nvidia gforce gtx 460.....
Fontovi me muče na gotovo svim distrubucijama a nekad ima veze kako je web stranica rađena. Debian ima oštre fontove, Ubuntu nešto zamučenije ali podnosšlije, openSUSE nešto između dok Fedora nakon što instaliram drivere za grafičku i stavim antialiasing ima najgore, onako zamučene i na rubovima zbrljanje fontove.Branimir je napisao/la:Može li mi netko od ukućana pojasniti:
zašto je font rendering tako užasan na debianu? npr neki fontovi izgledaju čudno, kao da imaju prenaporan "smoothing", npr nema mog popularnog free sans medium koji koristim kao sistemski font u ubuntu-u, stoga sam ga morao iskopat negdje na netu i kako je ttf a ne otf, debian ga prikazuje dosta drugačije nego na ubuntuu, no ajde, fućkaj font, ima i drugih koji rade...
Evo primjera:
Debian fontovi:

Ubuntu fontovi:

Windows XP fontovi:

Si probao http://wiki.open.hr/wiki/Fontovi#Rekonf ... za_fontova
i rendering LCD na postavkama izgleda
Hvala na linku. Situacija je nešto bolja ali nije idealna. Sada mi neka slova i fontovi izgledaju na rubovima zamučeno.madone je napisao/la:Si probao http://wiki.open.hr/wiki/Fontovi#Rekonf ... za_fontova
Recimo na GNOME 3 stranici su mi čak bolje izgledali fontovi s prijašnjom konfiguracijom, dok na onim stranicam gdje su fontovi izgledali grozno, sada je nešto bolje.

Koristio sam: Autohinter, Always, No.
Zadovoljavajuča kombinacija je: Native, Always, No.
Primječujem da Chromium i Opera defaultno imaju bolje font renderiranje od Firefoxa. Jedno od rješenja može biti isključivanje opcije "Allow pages to choose their own fonts, instead of my selections above", ali time više nemaš stranicu onakvu kakvu ju je autor zamislio u pogledu fontova koje je koristio.
edit:
phpBB forum default instalacija koristi čudne fontove.
Zadnja izmjena: pingu, dana/u 07 svi 2011, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.