Preporuka Firewall
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- nalogodavac
- Spol: m
Preporuka Firewall
Trebam pomoć oko izbora Firewalla. Koristim Ubuntu 11.04 i konfigurirao bi si neki vatrozid (bat) koji? Pregledao sam i pročitao valjda xy toturijala ali nema dovoljno znanja i hrabrosti da se sam upustim u ...
-
tech_soul8
Re: Preporuka Firewall
Ako nemas dovoljno znanja onda jednostavnije od firestartera nemoze. Dakle firestarter! A sto se tice hrabrosti...ne vidim razloga zasto nebih eksperimentirao ako se radi o kucnoj mrezi naravno.
Također preporučam Firestarter:nalogodavac je napisao/la:Trebam pomoć oko izbora Firewalla. Koristim Ubuntu 11.04 i konfigurirao bi si neki vatrozid (bat) koji? Pregledao sam i pročitao valjda xy toturijala ali nema dovoljno znanja i hrabrosti da se sam upustim u ...
https://help.ubuntu.com/community/Firestarter
Instaliraj ga i samo pokreni, bez ikakvog dodatnog podešavanja. Na tabu "Events" ćeš vidjeti sve što ulazi i izlazi, pa ako uočiš bilo što sumnjivo, prema tome ćeš ga znati i konfigurirati.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- nalogodavac
Hvala, to mi je trebalo...tech_soul8 je napisao/la:Ako nemas dovoljno znanja onda jednostavnije od firestartera nemoze. Dakle firestarter! A sto se tice hrabrosti...ne vidim razloga zasto nebih eksperimentirao ako se radi o kucnoj mrezi naravno.
- nalogodavac
Ma dobro hrabrosti... ipak sam ja na Linoxu nekih 40 dana treba mi još malo, malo više da se sam upuštam u experimente (osobni stav).tech_soul8 je napisao/la:Ako nemas dovoljno znanja onda jednostavnije od firestartera nemoze. Dakle firestarter! A sto se tice hrabrosti...ne vidim razloga zasto nebih eksperimentirao ako se radi o kucnoj mrezi naravno.
Hvala.
- nalogodavac
Hvala!