Gnome, KDE, Unity, Cinnamon/Mate... još jedno mišljenje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- blast beat
- Spol: M
Re: Gnome, KDE, Unity, Cinnamon/Mate... još jedno mišljenje
Potpisujem ovo što je shrike rekao. Možda je dobar za ekrane osetljive za dodir (a negde sam pročitao da ima problema upravo sa nima), ali za PC, miša i tastaturu nije baš praktičan. Posebno što je sav zaključan. Ali da ne idemo u off previše. 
Moje je kratkotrajno iskustvo s gnometom3 zapravo suprotno, svidio mi se samo izgled, dotjeranost nekih detalja, estetska komponenta uglavnom. Skidam kapu tome. Stock Gnome 3 bolje izgleda no stock KDE. I tu priča staje. Par dana sam se prisilio koristiti Kororu, ali ne, nije g3 za mene.iStop je napisao/la:Priznajem da Gnome 3 nije baš uzor ljepoteali je krajnje efikasan i jednostavan za korištenje

Where there is a gui there's a way.
Mislim da ovaj primjer odlično opisuje načela kojima se vode ljudi koji stoje iza Gnomea, i meni se to posve dopada. Ali naravno, ne moramo svi imati isti ukus.shrike je napisao/la:meni iskreno gnome3 nije jednostavan, i miljama je daleko od efikasnosti. lxde je jednostavan i efikasan, gnome3 je rezultat nečijeg pretjeranog korištenja LSD-a.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
Ne znam, ponekad mi Gnome 3 djeluje previše spartanski.Fugu je napisao/la:Moje je kratkotrajno iskustvo s gnometom3 zapravo suprotno, svidio mi se samo izgled, dotjeranost nekih detalja, estetska komponenta uglavnom. Skidam kapu tome. Stock Gnome 3 bolje izgleda no stock KDE. I tu priča staje. Par dana sam se prisilio koristiti Kororu, ali ne, nije g3 za mene.iStop je napisao/la:Priznajem da Gnome 3 nije baš uzor ljepoteali je krajnje efikasan i jednostavan za korištenje
Ali onda se sjetim kako mi je sve što radim u Linuxu lako i jednostavno upravo zahvaljujući Gnomeu 3, i brzo se otarasim tih nečasnih misli.
(I sam već neko vrijeme mislim o Korori, ali radije ću sačekati sljedeću Fedoru.)
Zadnja izmjena: iStop, dana/u 29 sij 2014, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
Dok radi, ne diraj!
-
os7een
- Spol: M
Computers that do useful work are so 20th century - we've moved on. -- GNOME developer