GTK na KDE-u

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: GTK na KDE-u

Post Postao/la Abzeenth »

zole052 je napisao/la: ali boze moj danasnji kompjuteri imaju rama koliko oces, ne mozes vrtiti moderan DE koji dobro izgleda na kompjuteru starom 5-10 godina to je smjesno
O da, možeš. Zašto ne bi mogao? Kod mene @tm pokrenut Firefox s 10 tabova i tonom ekstenzija, Dolphin i uključeni neki desktop efekti. Zauzeće RAM-a - 600 MB od ukupnih 1,5 GB. Laptop je star 7 godina. :kava

slika
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

Abzeenth je napisao/la: O da, možeš. Zašto ne bi mogao? Kod mene @tm pokrenut Firefox s 10 tabova i tonom ekstenzija, Dolphin i uključeni neki desktop efekti. Zauzeće RAM-a - 600 MB od ukupnih 1,5 GB. Laptop je star 7 godina. :kava
ne znam... meni samo firefox i u win i u linuxu pojede 400-700 Mb... blago se tebi :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Abzeenth
Site Admin

Možda zato što ti imaš više ukupnog RAM-a od mene? Pa aplikacije imaju dovoljno prostora da se "rašire" i zauzmu više. :hmm
zole052

Post Postao/la zole052 »

Abzeenth je napisao/la:Možda zato što ti imaš više ukupnog RAM-a od mene? Pa aplikacije imaju dovoljno prostora da se "rašire" i zauzmu više. :hmm
ne znam... sada sam kod frendice i firefox u xp-u pojeo 550 Mb a komp ima 1Gb rama

EDIT:
necu ni komentirati chrome koji zna pojesti preko 1Gb rama na mom kompu u linuxu
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Abzeenth
Site Admin

zole052 je napisao/la:ne znam... sada sam kod frendice i firefox u xp-u pojeo 550 Mb a komp ima 1Gb rama
Ccc...zašto frendica nema Linux? :D Stavi joj ga. :hihi :kava

Chrome ja ne mogu komentirati jer ga nikad nisam isprobala. S Firefoxom zna nekad doći do 1 GB ako gledam neki film u Flashu :ljut2, ali pri svakodnevnom, "normalnom" korištenju nemam takvih problema.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Abzeenth je napisao/la:
zole052 je napisao/la:ne znam... sada sam kod frendice i firefox u xp-u pojeo 550 Mb a komp ima 1Gb rama
Ccc...zašto frendica nema Linux? :D Stavi joj ga. :hihi :kava

Chrome ja ne mogu komentirati jer ga nikad nisam isprobala. S Firefoxom zna nekad doći do 1 GB ako gledam neki film u Flashu :ljut2, ali pri svakodnevnom, "normalnom" korištenju nemam takvih problema.
ne stavljam linux onome tko ga ne zazali sam :)

al nije normalno koristenje pogledati neki film u flashu :hmm
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Abzeenth je napisao/la:Ccc...zašto frendica nema Linux? :D Stavi joj ga. :hihi :kava
:lulz :bravo
Neočekivano, baš zato :thmbs-up
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ovu smo diskusiju imali već brdo puta i nikome nije jasno zašto browseri troše toliko mnogo resursa. Jedna stvar za koju znam 100% je da su bar neki dijelovi loše programirani. Konkretno je tu famozni flash video player i činjenica da HTML5 nije nimalo brži od flasha. Skužio sam da kada u browseru otvorim neki film, jedva se miče tj. imaju slične performanse kao i gledanje youtube filmova, dok u dediciranima playerima tipa mplayer, vlc, xine idu bez problema. Zaključak? Video player je loše napisan. Da je dobro napisan, onda ne bi imali problem sa gledanjem youtube filmova i full screen i slično. To je u najmanju ruku indikacija i da su neki drugi dijelovi preglednika loše napisani (pa zato i potroše 1 GB rama ili više na gluposti).

Dakako, ovo je samo specifični primjer, ali i većina ostlaih programa slijedi isti obrazac. Zašto je to tako loše napravljeno je kompletno drugo pitanje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

zole052 je napisao/la: al nije normalno koristenje pogledati neki film u flashu :hmm
Mislim da to ovisi o navikama svakog pojedinog korisnika, zato sam i stavila normalno u navodnike, jer očito ono što je tebi ili meni normalno neće biti nekom drugom. U ovom konkretnom slučaju ne bih svrstala gledanje filmova u Flashu pod svakodnevno korištenje jer ih ne gledam svaki dan :D tj. ne radim to često, više u nekim iznimnim situacijama. Upravo zato mi to veliko zauzeće RAM-a koje se dogodi nije toliki problem jer se ne događa često.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Abzeenth je napisao/la:
zole052 je napisao/la: al nije normalno koristenje pogledati neki film u flashu :hmm
Mislim da to ovisi o navikama svakog pojedinog korisnika, zato sam i stavila normalno u navodnike, jer očito ono što je tebi ili meni normalno neće biti nekom drugom. U ovom konkretnom slučaju ne bih svrstala gledanje filmova u Flashu pod svakodnevno korištenje jer ih ne gledam svaki dan :D tj. ne radim to često, više u nekim iznimnim situacijama. Upravo zato mi to veliko zauzeće RAM-a koje se dogodi nije toliki problem jer se ne događa često.

Mene su učili da nikada ne smijem koristiti riječi normalno, puno, malo, dobro, loše i slično u ikakvim esejima ili tekstoviam jer to ima drugačije značenje svima koji ga čitaju. KOrpitenje tih riječi je bilo minus bodovi i garantirano ocjena dvije manje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori