Ako su podaci u RAM-u onda ti nitko neće pomoći, no ako koristiš Ext3 izgubit ćeš samo podatke iz cachea, dok u slučaju Ext2 FS-a vrlo je vjerojatno da ćeš izgubiti sve! Zato jer će se bez journalinga FS raspasti. Što je najgore, čak i ne prilikom prvog podizanja nego vremenom...onda kada ćeš već zaboraviti što se bilo desilo....centar137 je napisao/la:Hm, a sto ako su podaci u RAMu? Oce i onda journaling bit od pomoci?Grof je napisao/la:Hoće, jer tome i služicentar137 je napisao/la: Ne vjerujem da ce mu journaling sam po sebi pomoc ako isteka HDD bez umounta prije zapisivanja podataka na taj disk.![]()
Ako ga brine write cache, možda je bolja solucija da mounta takav disk sa sync opcijom u fstab-u. Na taj način sve će se odmah zapisivati na disk. Tako se nekada radilo na USB stickove, no ta opcija uništava USB stickove jer imaju određeni broj ciklusa zapisivanja, pa su izmislili opciju flush. No koliko ja znam ta opcija radi samo na FAT FSovima, a ne i Ext3. Stoga treba pokušati sa sync!