Radionica Linux-Osijek - nedjelja (2.11.2008.)

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

fukodlak

Re: Radionica Linux-Osijek - nedjelja (2.11.2008.)

Post Postao/la fukodlak »

tebi i takvima bi trebalo objasniti da ne možeš prozivati ljude zbog nečega što nisu napravili, samo zato što bi to mogli napraviti.

i nije lijepo drugima pripisivati primitivan način razmišljanja, samo zato što nisi shvatio poantu.

da je čovjek imao loše namjere, ne bi organizirao radionicu, nego bi sa svojim znanjem provodio svoje loše namjere u djelo.

evo vidiš, čovjek je objasnio svoje namjere, ipak si ga bezveze napao :P :P :P
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

fukodlak je napisao/la:tebi i takvima bi trebalo objasniti da ne možeš prozivati ljude zbog nečega što nisu napravili.
samo zato što bi to mogli napraviti.

da je čovjek imao loše namjere, ne bi organizirao radionicu, nego bi sa svojim znanjem provodio svoje loše namjere u djelo.

evo vidiš, čovjek je objasnio svoje namjere, ipak si ga bezveze napao :P :P :P

Ne, nije istina. To kakve je čovjek imao inicijalne namjere ne znamo ni ti ni ja. No tekst koji je bio objavljen pozivao je ljude na učenje sniffinga, razbijanje WEP/WPA zaštite, i sl. a nigdje u tekstu nije tada napisao da će učiti ljude kako se od toga štititi.

Zbog toga sam i reagirao.

Moja rekacija je prouzročila da pisac teksta promjeni tekst na svojem webu, ispiča se zbog nejasnoća i sve podrobno objasni.

Dakle, zaključujem da je moja intervencija i te kako dobro došla kako stvari ne bi slučajno krenule krivim tokom... ;)
fukodlak

Post Postao/la fukodlak »

gle...možemo se složiti samo oko toga da ne znamo njegove namjere.

ja ti govorim da ne možeš nekome suditi unaprijed (smo gledali onaj futuristički film sa predviđanjem zločina?), a ti ne razumiješ...

na tvom mjestu ja bi pokušao saznati o čemu je čovjek pričao na radionici kad se ona održi. i onda ćeš znati.

do tada možeš samo pričati o primitivnom načinu razmišljanja i pljački. uzalud.

zaboravi. ne da mi se natezati na ovu temu.
DoDo
Spol: M

Re: kajje ljudi, lakše malo.

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la: Da slučajno pohvatam kako ti upasti u sutav i da ti napravim npr 2-3 tisuće kuna računa na internetu. Bio bih, pretopstavljam oduševljen.... ili možda griješim? :?
Meni se je to dogodilo (makar je račun bio samo 120 kn, srećom). No, prva 3 dana sam ludovao, jer nisam znao kako da to zaustavim. Ugasio sam router, pogasio sva računala, ali promet se je svejedno nabijao iz dana u dan. Tada sam pitao prijatelja - hakera za pomoć, koji mi je pokazao na koji način mi je bilo upadnuto u router i kako mi su mi bili ukradeni username i password. To mi je pokazao na način da je sa svojim laptopom preda mnom upao nekom nasumičnom čovjeku u router i ukrao mu username i password. Sada, kad znam kako se to radi, znam se i zaštiti od istog takvog napada.

A sad, hoću li ja to svoje znanje zlouporabiti ili ne, ovisi o mojem moralu i etičkom kodeksu.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

fukodlak je napisao/la:
zaboravi. ne da mi se natezati na ovu temu.
Ni meni, ja sam svoje rekao.
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

ma, hvala svima što ste reagirali (kao i na nekim drugim mjestima :D:D ) te je sve zato popravljeno i dotjerano kako nebi bilo zabuna i problema. pokušavamo učiniti dobro i educirati ljude, te ih privući na linux, a ne učiti kako da rade nered okolo

cheer! =)
...I put on my robe and a wizard hat...
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Da vam ne odgovaramo pojedinacno molim vas da procitate ovaj thread:
http://groups.google.com/group/hr.comp. ... 5a25fb4520#

Za sva dodatna pitanja smo vam dostupni, hvala.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Eto, ekipo.... sada ste mudriji za jedno iskustvo više, pa ne brzajte sa oglašavanjem radionice prije nego i sami pročitate oglas i shvatite kako on zvuči i na što poziva.

Pozdrav ekipi u Osijeku... ;)
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Evo da odgovorim svima koji prate ovaj thread a ne svakome pojedinačno.

Cilj nam je bila edukacija, dakle upoznati ljude s nedostatcima bežične "sigurnosti" i kako se bolje zaštititi. I ljudi koji su nam se javili su punoljetni, velikom večinom zaposleni i to ljudi s dosta iskusta... neki su unix admini, mrežni administratori, carnet administratori i slični profili ljudi... Njih zanima kako se bolje zaštititi a ne kako od nekoga "užicati" internet vezu.

Valent.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Odlično!

Nadam se da ste ljude naučili da više koriste WPA enkripciju i da svakako koriste 256-bitne šifre koje npr generira jedan ovakav server čijih šifri nema u dictionaryiima zbog velike entropije
Odgovori