WPS Office

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

vision
Spol:

Re: WPS Office

Post Postao/la vision »

Due to some reasons, all of the old version of WPS Office for Linux Community is down, we will push a new version as soon as possible. (2016/06/02)
http://wps-community.org/downloads
Smola
Spol: M

Re: WPS Office

Post Postao/la Smola »

MS Office je jedini pravi problem u prihvaćanju Linuxa u firmama i zato iznimno cijenim LibreOffice/OpenOffice jer su došli do visoke razine upotrebljivosti. Ostali FOSS paketi su zaostali i nisu se proširili, a closed-source su gubljenje vremena iako su kvalitetni. Ne bih se uopće zamarao njima. Dakle, dolje WPS, živio LibreOffice.

Sad ću se malo raspričati...

U firmi u kojoj sam radio, u neprijateljskoj M$ okolini, sam uspješno koristio LO+Evolution u poslovne svrhe 2 godine. Nitko nije ni znao da nemam MSOffice. Najveća trta (...mrta, strah, vuna, frka) mi je bila editirati uživo preko mreže shareani XLS kojeg koristi 300 ljudi. Nikad nije bilo problema. Čak sam ga jednom zaboravio zatvoriti pola dana pa ljudi nisu mogli pristupiti. Svaki put bih od straha prvo napravio backup pa bih ga onda mijenjao. Čak je jednom neki lola pobrisao pola sadržaja i tako snimio. Svi popizdili, a ja spasio stvar s backupom. Karikiram. Popizdio je samo šef, a moj backup je protumačio kao geekovski OKP(OCP).
Pouka: LO+Evolution radi u 99,99% poslovnih situacija, samo je firme frka ostaviti MS-alate jer im je tlaka naučiti ljude par novih trikova. I radi toga se ne širi LO baza korisnika. I radi toga treba ignorirati distrakcije poput WPS. :)
Odgovori