Slažem se sa ovim da je pet dana premalo pa i pod uvjetom da ćeš svaku pojedinu distribuciju koristiti u nativnom obliku kakva je odmah po instalaciji i sa aplikacijama koje dođu isključivo uz instalaciju (elemetraryOS je recimo polu upotrebljiva distribucija ako je koristiš u nativnom obliku, a ako je ideš doraditi lako je možeš skršiti pa će ti se pet dana produžiti na pet tjedana).shicy je napisao/la:Koristi malo duže distru pa je recenziraj. Mislim da je 5 dana malo za iskusit patnje koje pojedina distra nosi sa sobom. Naravno, uradit ćeš onako kako ti najviše odgovara i na tome ti svaka čast
[ANKETA] - Koju Linux distribuciju isprobati?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: [ANKETA] - Koju Linux distribuciju isprobati?
Samo rokaj! Nije priša. Drago mi je bar neko ima slobodnog vrimena heh
Sjećam se da je @calisto nekoć bio jako aktivan kao recenzent i pisao lijepe članke o novim distrama. To je znao prenijeti i Distrowatch. Gdje si, da si, dragi @calisto, sve ti najbolje želim i sjeti se foruma!
Nije baš neki odaziv za prijedlog distribucije, svega 44, ili možda jest s obzirom na posjećenost... Administratori će to bolje ocijeniti...
a dobro, dosta je i čudnih distribucija na popisu pa ljudi možda i nemaju interesa za recenzijom, ne znam, Aplinea ili tako neke distre
Upravo to, ako je do sada bilo 44 glasa, to je broj koji nije djeljiv bez ostatka sa 3 što znači da su ljudi koji su glasali, nisu iskoristili mogućnost glasanja za tri distribucije nego samo za jednu ili dvije koje su im interesantne.
Prevedeno, taj broj ne govori koliko je ljudi pogledalo temu i glasalo, nego koliko je ukupno glasova dano u anketi,... neki su možda samo pogledali anketu i nisu glasali jer ne vole ankete, ne vole glasanje, ne vjeruju u Štrumpfove i misle da se Trnoružica nije ubola na vreteno,... tko će ga znati,...
Prevedeno, taj broj ne govori koliko je ljudi pogledalo temu i glasalo, nego koliko je ukupno glasova dano u anketi,... neki su možda samo pogledali anketu i nisu glasali jer ne vole ankete, ne vole glasanje, ne vjeruju u Štrumpfove i misle da se Trnoružica nije ubola na vreteno,... tko će ga znati,...
Da, tako je... volio bih da je bio veći interes, moj izbor je bio Debian, Fedora i Solus... u igri su bili još Mint i ZorinOS ...bertone je napisao/la:Upravo to, ako je do sada bilo 44 glasa, to je broj koji nije djeljiv bez ostatka sa 3 što znači da su ljudi koji su glasali, nisu iskoristili mogućnost glasanja za tri distribucije nego samo za jednu ili dvije koje su im interesantne.
Mislim da je slab izbor, tj velik je broj distri, ali su meni uglavnom do potpuno nezanimljive. Dodatni problem mi stvara i odabir max 3 distribucije. Zanimale bi me recenzije nekoliko glavnih distri kroz dulje vrijeme korištenja...
A koji je smisao ankete da možeš glasati za 15 od 20 
da moš odabrat šta stvarno želiš, a ne da si ograničen sa brojem mogućih izbora
Ne znam, glavnih distri je 5,6 tako da mi je 3 premalo...Opet, autor je postavio takva pravila i onda se igra po njima ili se ne igra uopće
Ne znam, glavnih distri je 5,6 tako da mi je 3 premalo...Opet, autor je postavio takva pravila i onda se igra po njima ili se ne igra uopće