znas li mozda sto ima od development alata? koji IDE?4ndY je napisao/la:OpenSUSE nema toliko paketa u repozitorijima kao Fedora, a kamo li kao Ubuntu. To je moj (jedini) prigovor.
Dvije dvoumice
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Re: Dvije dvoumice
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Ne mogu ti reći iz prve ruke, ali mislim da imaš Qt Designer i ostatak Qt razvojne ekipe, ako na to misliš, inače sigurno ima standardnih alata kao Eclipse, Netbean...stefan je napisao/la: znas li mozda sto ima od development alata? koji IDE?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
vise mi ni ne treba.4ndY je napisao/la:Ne mogu ti reći iz prve ruke, ali mislim da imaš Qt Designer i ostatak Qt razvojne ekipe, ako na to misliš, inače sigurno ima standardnih alata kao Eclipse, Netbean...stefan je napisao/la: znas li mozda sto ima od development alata? koji IDE?
hvala ljudi, vasim savjetima sam potvrdio svoj izbor: OpenSUSE na KDE-u ce od sada biti poznat kao "moj linux"
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
izvjestavam vas da je SUSE pun pogodak!
tako je elegantan, konfigurabilan a opet munjevito brz. Puno bolji od ubunta. Ma brzi je od bilo kojeg OS-a koji je bio instaliran na ovom racunalu! cak i od XP-a.. evo osnovne crtice nakon deseto-satne zaludjenosti..
zasad samo prckam po sucelju i osnovnim utility-ima i sve radi ko podmazano.
- Dolphin je elegantan i brz,
- pricu o Amarok-u svi znate.. stvarno valja
- YAST je sve uredno updejta (imao sam i 2 greske u fajklovima na instalacijskom DVD-u, no updejt je i to sredio)
- instalacija je trajala malo duze (zajedno sa update-om oko sat vremena) no isplatilo se je cekati
- za development je instaliralo sve sto treba, probao sam compajlirati neki "Hello world" i radi.
uglavnom, ne znam cemu tolika prica o ubuntu-u?
openSUSE ga sisa u svim pogledima, osim mozda u brzini instalacije.
mislim da bi SUSE mogao i neke zaklete MS usere prekrstiti, Ubuntu nazalost nema tu moc.. ili je bar ja nisam uocio..
Nadam se da nitko nece ovu kritiku primit ka srcu.. ovo je moj mali emotivni ispad.. jos sam pod afektom SUSE-a
so long..
tako je elegantan, konfigurabilan a opet munjevito brz. Puno bolji od ubunta. Ma brzi je od bilo kojeg OS-a koji je bio instaliran na ovom racunalu! cak i od XP-a.. evo osnovne crtice nakon deseto-satne zaludjenosti..
zasad samo prckam po sucelju i osnovnim utility-ima i sve radi ko podmazano.
- Dolphin je elegantan i brz,
- pricu o Amarok-u svi znate.. stvarno valja
- YAST je sve uredno updejta (imao sam i 2 greske u fajklovima na instalacijskom DVD-u, no updejt je i to sredio)
- instalacija je trajala malo duze (zajedno sa update-om oko sat vremena) no isplatilo se je cekati
- za development je instaliralo sve sto treba, probao sam compajlirati neki "Hello world" i radi.
uglavnom, ne znam cemu tolika prica o ubuntu-u?
openSUSE ga sisa u svim pogledima, osim mozda u brzini instalacije.
mislim da bi SUSE mogao i neke zaklete MS usere prekrstiti, Ubuntu nazalost nema tu moc.. ili je bar ja nisam uocio..
Nadam se da nitko nece ovu kritiku primit ka srcu.. ovo je moj mali emotivni ispad.. jos sam pod afektom SUSE-a
so long..
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Verzija 11 dolazi sa KDE 4.0 koji je prilično nestabilan. Ako želiš mogu ti poštom poslati verziju 11.1 (javi mi adresu samo na PM). 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
-
Gigolo
Suse je moja prva distra. Ali npr. kod 10-ke sam ga jedva natjerrao da svira mp3, dok je ogg išao uredno. A kod 11-ce mp3 svira da je milina, a ogg nema šanse pokreniti. 10-ka nije imala nijedan prihvatljivi gui ftp program pa sam zahvaljujući tome naičio raditi sa poslužiteljim iz CLI-a. Moj dojam: pretrpan svim i svačim, a kažu za njega "Mercedes Linux".
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Tko to kaže?Davor B. je napisao/la: a kažu za njega "Mercedes Linux".
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
-
Gigolo
Pročitao negdje na netu, al neznam gdje.4ndY je napisao/la:Tko to kaže?Davor B. je napisao/la: a kažu za njega "Mercedes Linux".
postom poslat verziju 11.1?? LOLiv@n je napisao/la:Verzija 11 dolazi sa KDE 4.0 koji je prilično nestabilan. Ako želiš mogu ti poštom poslati verziju 11.1 (javi mi adresu samo na PM).
pa naravno da sam instalirao zadnju verziju (11.1).
Mislis da ima previse aplikacija? ili previse postavki?Davor B. je napisao/la:Moj dojam: pretrpan svim i svačim, a kažu za njega "Mercedes Linux".
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Zamijenio sam te onda s nekim sa foruma... netko je spominjao da ima verziju 11 i ograničen bandwith.stefan je napisao/la:postom poslat verziju 11.1?? LOL
pa naravno da sam instalirao zadnju verziju (11.1).
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.