Problem Fedora 13

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

pribon
Spol: M

Re: Problem Fedora 13

Post Postao/la pribon »

pribon je napisao/la:I jel ti miš može odšetati i ispod prikaza slike?
Ako može, probaj naslijepo nabosti next.
Probo sam na slijepo, ali također ne ide.
Det hindrar inte att vi säkrar framtiden!
zole052

Post Postao/la zole052 »

pribon je napisao/la: Da li ima Fedora 13 Live verzija?
Naravno da ima... http://fedoraproject.org/get-fedora
pribon je napisao/la:Negdje sam nalazio da je OS-me bolje narezati na DVD-i nego na CD.Navodno manje ima problema prilikom instalacije.
Prvi put cujem tako nesto... u svakom slucaju tvoj problem nema veze sa narezivanjem i instalacijom...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Fedora je inače LiveCD. Ja ne znam koju si ti verziju skinuo, ali Fedora se normalno koristi kao LiveCD.
Imaš u postavkama za Display mijenjanje rezolucije. Pa pogledaj jel možeš nešto tamo podesiti.
pribon

Post Postao/la pribon »

Uspio sam u potpunosti instalirati Fedoru 13 sa Tab i Enter. Nekako sam nabaso iako se nevidi zbog neodgovarajuće rezolucije. Kasnije kada sistem počne da radi tj. kad se podigne rezolucija ekrana se sama podesi. Ranije kada sam koristio Tab i Enter, kako nisam vidio, nisam znao da imaju tri opcije Odustani, Nazad i Dalje. Ustvari , sada mi se čini, uvijek sam aktiviro Nazad tako da , poso oko instalacije, nisam mogo privesti kraju kako treba. Tokom instalacije sve se vidi kako treba . Međutim, nakon restarta jedan dio slike je pomjeren za 10 cm u desno tako da nikako nisam mogo vidjeti drugi i treći gumb.
Det hindrar inte att vi säkrar framtiden!
Odgovori