[C++] Qt Creator

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
maliodpalube
Spol: M

Re: Qt Creator - usporedba sa C++ Builderom

Post Postao/la maliodpalube »

Meni te vrijednosti opće ne da mijenjati. Sve je to u windowsima:

slika

Mogu onim plusićem dodati nešto, ali čim počnem u donjoj liniji nešto pisati, odmah su slova crvena.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Promjeni si environmental varijablu path. My computer - properties - advanced - tako nesto
maliodpalube

Tamo sam našao ovo:

C:\PROGRA~1\Borland\CBUILD~1\Bin;C:\PROGRA~1\Borland\CBUILD~1\Projects\Bpl;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Hewlett-Packard\IAM\bin;C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\

Mogu ručno mijenjati, ali ne znam u što da promijenim...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

maliodpalube je napisao/la:Tamo sam našao ovo:

C:\PROGRA~1\Borland\CBUILD~1\Bin;C:\PROGRA~1\Borland\CBUILD~1\Projects\Bpl;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Hewlett-Packard\IAM\bin;C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\

Mogu ručno mijenjati, ali ne znam u što da promijenim...
dodaj na kraju točkuzarz i path do Qt-a
nešto ovako:
c:\Qt\2010.4\qt\bin
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

maliodpalube je napisao/la:Mogu onim plusićem dodati nešto, ali čim počnem u donjoj liniji nešto pisati, odmah su slova crvena.
klikni browse i nadji qmake.exe
to bi trebalo raditi
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
maliodpalube

Probao sam to s PATH. Nakon upisa staze restartao sam windowse (po uzoru na nekadašnju PATH naredbu iz DOS-a, koja se ugrađivala u autoexe.bat), ali ne pali. Datoteke qmake.exe uopće nema u folderu bin (a i nigdje na disku). Htio sam je zdravo-seljački prekopirati iz linuxa (tamo mi Qt Creator radi bez problema), ali tamo je ne mogu naći. Kako sam navikao na windowse, to stablo direktorija od linuxa me malo muči. Sve se nešto vidi, pa ne vidi... pa instalira tko zna kamo... itd.
Možda ne valja ova instalacija Qt Creatora koju sam skinuo:

http://qt.nokia.com/products/developer-tools/
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

maliodpalube je napisao/la:Probao sam to s PATH. Nakon upisa staze restartao sam windowse (po uzoru na nekadašnju PATH naredbu iz DOS-a, koja se ugrađivala u autoexe.bat), ali ne pali. Datoteke qmake.exe uopće nema u folderu bin (a i nigdje na disku). Htio sam je zdravo-seljački prekopirati iz linuxa (tamo mi Qt Creator radi bez problema), ali tamo je ne mogu naći. Kako sam navikao na windowse, to stablo direktorija od linuxa me malo muči. Sve se nešto vidi, pa ne vidi... pa instalira tko zna kamo... itd.
Možda ne valja ova instalacija Qt Creatora koju sam skinuo:

http://qt.nokia.com/products/developer-tools/
Za malo upoznavanje s hijerarhijom (stablom) Linux/Unix sustava vidi ovdje
http://wiki.open.hr/wiki/Hijerarhija_da ... og_sustava

A Qt ne možeš prekopirati iz Linuxa jer izvršne datoteke nisu kompatibilne (izvršna datoteka koja radi u Linuxu, ne radi nativno u Windowsima, i obrnuto), baš zato i tvoj program ne radi u Linuxu (već moraš koristiti neke pomoćne programe kao Wine).

Tu su uputstva za instalaciju Qt-a za windowse:
http://doc.qt.nokia.com/4.2/install-win.html

Sad ne znam što si skinuo već, ali postoje 2 opcije (za Windowse)
* http://qt.nokia.com/downloads/sdk-windows-cpp (cijeli SDK, znači i QtCreator i sve ostalo u paketu)
* http://qt.nokia.com/downloads/windows-cpp (samo biblioteke i kompajler)
Ukoliko nije problem skinuti 100MB više, preporučam ti 1 opciju u kojoj installer postavi sve što treba. ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
maliodpalube

Pa baš ništa ne ide glatko. Točnije, ne ide uopće. Onaj Qt Creator s kojim sam se jučer mučio bio je velik cca 47 MB i izbacivao grešku koja je gore opisana.
S tvog prvog linka (sdk) sam tri puta pokušao downloadati (312 MB) i svaki put dođe do kraja (99%), vrti još neko vrijeme i onda napiše ovo:

slika

Probao sam i sa žicom (možda signal na wireless zeza), i ista stvar.
Drugi link koji si mi poslao skida 318 MB (a kao nije kompletan) i to se skinulo korektno, ali kod instalacije se bunio da nema neki MinGW folder. Našao sam taj MinGW i instalirao, pa ponovno pokrenuo instalaciju Qt-a. No, on se opet bunio da u folderu MinGW/bin nema q++ (ili g++) nečega. Pustio sam ga da instalira dalje i na kraju je nainstalirao sve i svašta (Assistant, Designer, Examples and Demos, Liguist...), ali nema Qt Creatora.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

QT Cretator kojeg trebaš skinuti za windoze ti je upravo OVAJ!
Velik je 322 MB i unutra ti je SVE što ti treba za kreitanje i buildanje aplikacija.

Taj sam probao na WIn i radi besprijekorno. Ti si vjerojatno skinuo samo QT Cretor designer bez kompajlera i svega ostalog

Ovo skini i to će ti raditi dobro ;)
maliodpalube

Zahvaljujem, Grofe. Ovje sve radi. Primjeri s openGL su mi najzanimljiviji...
Odgovori