LibreOffice
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: LibreOffice
Ja sam primjetio da dokument iizgledaj različito na razini MSO-OOo do te razine da trebam imati spreman i pdf oblik ako kanim negdje nešto printati gdje nema podrške za odf.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Moram reći da mi se na Archu LibreOffice ponaša puno pristojnije od OpenOfficea.
Konkretno:
- Odmah uzima KDE Look, bez ikakvih podešavanja.
- Svi fontovi su uredno aliasirani i meki. Iz nekog razloga to mi OOo ne radi kako treba i fontovi tipa Arial u OOo-u izgedaju užasno na ekranu
Konkretno:
- Odmah uzima KDE Look, bez ikakvih podešavanja.
- Svi fontovi su uredno aliasirani i meki. Iz nekog razloga to mi OOo ne radi kako treba i fontovi tipa Arial u OOo-u izgedaju užasno na ekranu
Znate kaj je jedna od muka LOffice developera? To kaj baš ne kuže njemački. Dio koda potječe još od nekadašnjeg StarOffice-a, kojem je podrijetlo njemačka, pa su samim time komentari u kodu na tom jeziku.
Valjda i sami znate da je čitanje nečijeg (čistog) koda zahtjevno pa si često u glavi mislite 'kaj je pisac time htio reći...'
Tak da mislim da to uvelike utječe na brzinu razvoja LibreOffice-a, a i zadaje glavobolje programerima
Valjda i sami znate da je čitanje nečijeg (čistog) koda zahtjevno pa si često u glavi mislite 'kaj je pisac time htio reći...'
Tak da mislim da to uvelike utječe na brzinu razvoja LibreOffice-a, a i zadaje glavobolje programerima
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
- drone
- Moderator
Ima razlika, kao što je bilo i prije između go-oo i OpenOfficea. Imao sam oko tjedan dana LibreOffice na Archu, pa sam vratio OpenOffice. Neke stvari su bolje, neke lošije od OOo. Primjerice, u LibreOffice Calcu je i dalje problem s nevidljivim gridom ako je ćelija u nekoj boji, a tako je bilo i s go-oo. Nadalje, LibreOffice ne može snimati makroe za sada.
S druge strane LibreOffice mi se nije ni jednom smrznuo kod snimanja dokumenta, dok OOo na Archu ponekad zna to učiniti i onda bude gnjavaže jer više neće isti dokument snimiti, uvijek smrzne. Kompatibilnost s MS Office dokumentima je bolja kod LibreOfficea. I kao što Grof kaže, LibreOffice bolje izgleda pod KDE-om.
S druge strane LibreOffice mi se nije ni jednom smrznuo kod snimanja dokumenta, dok OOo na Archu ponekad zna to učiniti i onda bude gnjavaže jer više neće isti dokument snimiti, uvijek smrzne. Kompatibilnost s MS Office dokumentima je bolja kod LibreOfficea. I kao što Grof kaže, LibreOffice bolje izgleda pod KDE-om.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Evo, mozete pogledati kako ce izgledati novi LibreOffice.
http://webupd8.org/2011/01/libreoffice- ... -with.html
Kao sto vidite, izgleda da ce preseliti alatnu traku na lijevu stranu. To ce nam dati vise prostora u visinu i bolji pregled dokumenta.
Ja osobno bi vise volio da je traka desno, ali i ovo je OK.
Kazu da im je Blender bio inspiracija.
Kao sto vidite, izgleda da ce preseliti alatnu traku na lijevu stranu. To ce nam dati vise prostora u visinu i bolji pregled dokumenta.
Da, ali moram priznati da ima smisla.
Meni pri korištenju npr autocad-a više pašu bočni paneli nego gornji-donji.
U programima za pisanje teksta to bi tek trebalo doći do izražaja jer je orijentacija rada više u visinu (daje veću preglednost nad dokumentom) nego u širinu 8osim ak ne radite sa Landscape dokumentima, no to je u postotku znatno manje od Portrait-a)
Ostalo je samo navika, a navika se rješavamo, jel?
EDIT:
Al na tom linku piše da to nije ofišal! to su nečiji mockup-ovi i nisam baš stekao dojam da će Libre baš tako izgledati?!
Meni pri korištenju npr autocad-a više pašu bočni paneli nego gornji-donji.
U programima za pisanje teksta to bi tek trebalo doći do izražaja jer je orijentacija rada više u visinu (daje veću preglednost nad dokumentom) nego u širinu 8osim ak ne radite sa Landscape dokumentima, no to je u postotku znatno manje od Portrait-a)
Ostalo je samo navika, a navika se rješavamo, jel?
EDIT:
Al na tom linku piše da to nije ofišal! to su nečiji mockup-ovi i nisam baš stekao dojam da će Libre baš tako izgledati?!
I opet lijevoSuko je napisao/la:Evo, mozete pogledati kako ce izgledati novi LibreOffice.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Hehe, lefthanded rules!
Meni je daleko sve zgodnije na lijevo i to lijevo gore ako ocemo bas biratituxi je napisao/la: I opet lijevo![]()
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.