GNU/Linux u CERN-u
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: GNU/Linux u CERN-u
andy i ja smao bili danas na IRB-u na predavanju. Igrom slučaja sam sve to snimio na diktafon, pa kada malo podignem kvalitetu audio zapisa na prihvatljivu, postam ovdje link za skinuti. Rečeno je da će biti i prezentacija dostupna za skinuti na webu.
Predavanje je bilo pod nazivom "Fizika elementarnih čestica i LHC projekt", a održao ga je prof. dr. sc. Daniel Denegri.
Predavanje je bilo pod nazivom "Fizika elementarnih čestica i LHC projekt", a održao ga je prof. dr. sc. Daniel Denegri.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Da, nije bilo stručno predavanje (no to bi bolje mogao shrike procijeniti), više popularno i Denegri je bacao "brojeve" vezane uz LHC-a da malo fascinira publiku koliko je to _kolosalan_ projekt. Isplati se pogledati, ako će biti snimka...shrike je napisao/la: Predavanje je bilo pod nazivom "Fizika elementarnih čestica i LHC projekt", a održao ga je prof. dr. sc. Daniel Denegri.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Zvuči slično onome na otvorenim danima Instituta. Nije da imam nešto protiv, iako bih preživio i bez streamanja LHC rapa s Youtubea :p.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Nisam bio ove godine, ali ako je znanstveno-popularno o LHC-u, onda je vjerojatno slično, jedina je razlika što je Denegri sigurno veća faca od ostalih naših u CERN-ujjj je napisao/la:Zvuči slično onome na otvorenim danima Instituta. Nije da imam nešto protiv, iako bih preživio i bez streamanja LHC rapa s Youtubea :p.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Bio sam i u veljači kada je Senjanović isto držao predavanje o CERN-u i LHC projektu. Tip je bio super, jedino baš ne voli teoriju superstruna, strune u generalnom ili Briana Greena:D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Pa zbilja ne vidim tko bi volio strune?shrike je napisao/la:Bio sam i u veljači kada je Senjanović isto držao predavanje o CERN-u i LHC projektu. Tip je bio super, jedino baš ne voli teoriju superstruna, strune u generalnom ili Briana Greena:D
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
odin je napisao/la:Pa teoriju strune ne vole samo oni koji ju ne razumiju kava
No ozbiljno, koliko sam shvatio, naveća je zamjerka strunama što nisu provjerljive na nama dostupnim energijama i ne daju nikakva observabilna predviđanja, a onda se dovodi u pitanje znanstvenost takve teorije. Kao da kažeš da na energijama od 10^100 eV-a postoji demonski zec
http://en.wikipedia.org/wiki/String_the ... dictive.3F
4ndY je napisao/la:odin je napisao/la:Pa teoriju strune ne vole samo oni koji ju ne razumiju kava![]()
No ozbiljno, koliko sam shvatio, naveća je zamjerka strunama što nisu provjerljive na nama dostupnim energijama i ne daju nikakva observabilna predviđanja, a onda se dovodi u pitanje znanstvenost takve teorije. Kao da kažeš da na energijama od 10^100 eV-a postoji demonski zec![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/String_the ... dictive.3F
Da, to je upravo ono.
4ndY je napisao/la:Volio bih napisati kad bih imao više informacija o slobodnom softveru u CERN-u, tako da stavim u ovaj, naš kontekst, međutim nemam, a o fizici i eksperimentima nema mi baš smisla pisati na LZS portalu.Suko je napisao/la:4ndy, napiši još koji redak, pa možemo objaviti na portalu.
Ovo je baš zanimljivo.
Malu jednu reportažicu o CERN-u.
Prijavio sam se ove godine na ljetnu školu u CERN-u, pa ako prođem, onda ću imati o čemu pisati (istražit ću sve vezano uz slobodan softver i Linux)![]()
Super slike...
Sigurno bi bio zanimljiv i nekakav intervju sa osobama koje su zadužene za slobodni softver u CERN-u... itd...
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.