csx je napisao/la:šta ne bi bilo bolje da je po defaultu 1, a ne 3? ^^
Pa to je trodnevna prognoza (to je primarni izvor), tako da odmah prikazuje 3
Ali svako po volji može modificirati skriptu i staviti što mu paše, a za dobivanje samo jednog dana treba na kraju datoteke promijeniti liniju (prvu nakon komentara """ run class and set query """):
python2 ~/.scripts/dhmz.py rijeka > ~/.scripts/dhzm.txt
htio da mi sve tamo isptinta pa bi pokušo odatle prebaciti u conky.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
python2 ~/.scripts/dhmz.py rijeka > ~/.scripts/dhzm.txt
htio da mi sve tamo isptinta pa bi pokušo odatle prebaciti u conky.
To je neka stvar utf-8 podrške u pythonu/bashu, no nažalost nemam vremena sad to proučavati (kroz koji dan). Brzi work-around bi bio da sve stringove u skripti promijeniš u ASCII (znači makneš naša slova: ščćđž i makneš slovo u ispored početka stringa, npr. u'oblačno i maglovito uz moguću kišu' > 'oblacno i maglovito uz mogucu kisu'). Tada će ti vrlo vjerojatno raditi kako očekuješ
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Zadnja izmjena: simke, dana/u 13 svi 2011, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
madone je napisao/la:Jel bi se mogla dodat opcija da prikazuje trenutno vrijeme za određenu lokaciju.
Ne u ovoj skripti, ali u drugoj, baziranoj na ovoj - da! Problem je što su "aktualni podaci" s DHMZ-a u potupno drugačijoj formi i s higijenske strane bi bilo bolje da se napravi zasebna skripta za aktualne podatke s postaja. Načelno to ne bi trebao biti problem jer bi stvar funkcionirala vrlo slično kao u sadašnjoj skripti uz par izmjena u dohvaćanju i obradi podataka.
Ako netko želi prije mene to realizirati - slobodno (ja se sad ipak moram malo posvetiti službenim obavezama ).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'