Dvorak tipkovnica

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drade

Re: Dvorak tipkovnica

Post Postao/la drade »

Evo jedne (doduse, nije dvorak specificna, no moze postati):

http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Bug
Spol: M

Post Postao/la Bug »

za optimus je cena lepa... i jos na kraju ne radi na linuxu :D

a i cenim da bi mi trebalo jedno godinu -dve da se priviknem na dvorak tipkovnicu...a mogu zamisliti kakav bi mi tek problem bio da se sa dvoraka na brzinu vratim na qwerty :D
retsam

Post Postao/la retsam »

Uglavnom nisam nasao tipkovnicu već sam uzeo staru, prasnjavu microsoftovu :oops: iz doba win98 u podrumu i preslozio tipke i usput ih oprao i dezinficirao :D i sad imam dvorak tipkovnicu i istina je treba makaar godina da se naviknes.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Te ultra skupe tipkovnice i miševi su pljačkanje glupana. 1500€ za tipkovnicu, čovječe...
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shicy

Post Postao/la shicy »

kupiš za te pare auto, i ostane ti za 2 pristojne tastature :D
jjj

Post Postao/la jjj »

shrike je napisao/la:Te ultra skupe tipkovnice i miševi su pljačkanje glupana. 1500€ za tipkovnicu, čovječe...
Mrsko mi ju je tražiti, pa se pretvarajmo da sam na ovom mjestu linkao onaj topic o biciklima.
jasox

Colemak layout

Post Postao/la jasox »

Da li itko na forumu koristi colemak ili mozda dvorak layout na tastaturi, i kakva su vasa iskustva ?
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
Fisco

Post Postao/la Fisco »

Evo da ne otvaram novu temu, i ja se pitam ima li neko iskustva sa colemakom? Kazu da je bolji nego dvorak ili qwerty. Navodno ima puno manje pomicanja prstiju i vecinom se koriste tipke u home rowu, a neke kratice kao Ctrl+V Ctrl+C cu ostale na mjestu za razliku od dvroaka.

Ja sma poceo uciti Colemak i mogu reci da sam izuzetno zadovoljan. Ne ucim je ni tjedan dana vec a imam brzinu prosjecnu oko 35 wpm (s time da vjezbam mozda prosjecno pola sata na dan). Ali to je vjerojatno zato sto nikad nisam ni znao touch typing sa qwertyjem.

Sad me jedino brine ako naucim colemak hocu li moci koristiti taj layout na faksu buduci da planiram upisti racunasrtvo. Za Linux nije problem jer mislim da svaka distra podrzava colemak, ali za windowe treba instalirati taj raspored ili pokrenuti portable verziju koja takodjer zahtjeva administratorske privilegije.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

kao student Fakulteta Elektrotehnike mogu ti reci da ti daktilografske vjestine brzog tipkanja nece trebati. spremi se na dosta rada i razmisljanja, a profesoru je svejedno koja ces sredstva koristiti da dodjes do cilja ;)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

slažem se sa slamd64, nije da češ na računarstvu baš pisati eseje da bi ti tako nešto bilo bitno :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori