KDE SC 4.8
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: KDE SC 4.8
suse!
poprilično stabilno radi, izuzev KDEPIM-a (opet) - izuzetno sporo otvara imap mailove
poprilično stabilno radi, izuzev KDEPIM-a (opet) - izuzetno sporo otvara imap mailove
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
gMajstor
Šta reći, čekam, ali sve više sam razočaran, ovo što vidim, su iskreno rečeno gluposti ... obična farsa. Kao da je razvoj stao na KDE4.6. Šta je doneo KDE4.7 apsolutno ništa bitno, a i to što je promenio, vratilo ga korak unazad (nisam ni prelazio sa KDE4.6 na KDE4.7 jer se pokazao na laptopu daleko sporiji od 4.6 ). Šta donosi KDE4.8 novi dolphin2.0 koji nije nešto preterano napredniji od trenutnog, zamisli skaukuću ikonice s mesta na mesto ... Znači ovo sve postaje samo obična farsa, bez ikakvih ideja. Bitno je samo nova cifra da se pojavi svakih 6 meseci...
Ako ovako nastave, gadno ću da se iznerviram, a posle ima da pređem iz inata na Windows, jer ocigledno jedino oni iz Microsofta tacno znaju sta oce i kako oce i kako treba ... Ovaj Linux (nevezano za distribuciju ili okruženje) sve me više podseća na kineske mobilne telefone, sve imaju, ali nista ne radi kako valja, sve nedorađeno i bez ideje...
Ako ovako nastave, gadno ću da se iznerviram, a posle ima da pređem iz inata na Windows, jer ocigledno jedino oni iz Microsofta tacno znaju sta oce i kako oce i kako treba ... Ovaj Linux (nevezano za distribuciju ili okruženje) sve me više podseća na kineske mobilne telefone, sve imaju, ali nista ne radi kako valja, sve nedorađeno i bez ideje...
-
Lutherus
Nitko te netjera da koristiš Linux. To je tvoja slobodna volja i tvoj odabir.
od 4.7 KDE je postao pravi semantic desktop. To ti je "apsolutno ništa bitno"???
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
možeš uvijek pridonijeti zajednici i programirati nove i revolucionarne stvari ako imaš tako puno ideja kako bi stvari trebale bitgMajstor je napisao/la:Šta reći, čekam, ali sve više sam razočaran, ovo što vidim, su iskreno rečeno gluposti ... obična farsa. Kao da je razvoj stao na KDE4.6. Šta je doneo KDE4.7 apsolutno ništa bitno, a i to što je promenio, vratilo ga korak unazad (nisam ni prelazio sa KDE4.6 na KDE4.7 jer se pokazao na laptopu daleko sporiji od 4.6 ). Šta donosi KDE4.8 novi dolphin2.0 koji nije nešto preterano napredniji od trenutnog, zamisli skaukuću ikonice s mesta na mesto ... Znači ovo sve postaje samo obična farsa, bez ikakvih ideja. Bitno je samo nova cifra da se pojavi svakih 6 meseci...
...I put on my robe and a wizard hat...
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Sudiš kernel na osnovi JEDNOG DE-a!gMajstor je napisao/la:Šta reći, čekam, ali sve više sam razočaran, ovo što vidim, su iskreno rečeno gluposti ... obična farsa. Kao da je razvoj stao na KDE4.6. Šta je doneo KDE4.7 apsolutno ništa bitno, a i to što je promenio, vratilo ga korak unazad (nisam ni prelazio sa KDE4.6 na KDE4.7 jer se pokazao na laptopu daleko sporiji od 4.6 ). Šta donosi KDE4.8 novi dolphin2.0 koji nije nešto preterano napredniji od trenutnog, zamisli skaukuću ikonice s mesta na mesto ... Znači ovo sve postaje samo obična farsa, bez ikakvih ideja. Bitno je samo nova cifra da se pojavi svakih 6 meseci...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
gMajstor
Ja sam svoje rekao i nemam nameru da se raspravljam dalje sa vama ko je pametniji. Svako ima svoje poglede i svoje stavove.
- drone
- Moderator
Problem nije u iznošenju mišljenja nego u gunđanju. Imam primjedbi i kritika, ali kad vidim da sam pretjerano negativno i kritizerski raspoložen, sjetim se zašto koristim linux, koliko je truda i znanja uloženo u sve skupa da bih mogao besplatno to koristiti i koje su mi alternative.
KDE ima još uvijek bugova i problema, ali vidi se da ide na bolje i to me veseli. Počeo mi je napokon raditi dosta dobro, istjerani su neki iritantni bugovi i trenutno sam prilično zadovoljan. Iako sam dugogodišnji KDE korisnik, nakon pojave 4.0, pa sve do 4.4 bio sam na Gnomu. Nikakav poseban problem. Nisam dovoljno angažiran i nemam volje i vremena da šaljem izvještaje razvojnom timu, izbor sam imao i to je to.
Nikad mi neće biti jasno pretjerano negativno kritiziranje i gunđanje. Postoje Windowsi i Mac. Izbora ima, svaki sustav ima svoje prednosti i nedostatke, koristiš onaj koji ti najbolje paše i riješen problem. Inat nije potreban i besmislen je, pogotovo ako uzmeš u obzir da si nešto dobio besplatno.
KDE ima još uvijek bugova i problema, ali vidi se da ide na bolje i to me veseli. Počeo mi je napokon raditi dosta dobro, istjerani su neki iritantni bugovi i trenutno sam prilično zadovoljan. Iako sam dugogodišnji KDE korisnik, nakon pojave 4.0, pa sve do 4.4 bio sam na Gnomu. Nikakav poseban problem. Nisam dovoljno angažiran i nemam volje i vremena da šaljem izvještaje razvojnom timu, izbor sam imao i to je to.
Nikad mi neće biti jasno pretjerano negativno kritiziranje i gunđanje. Postoje Windowsi i Mac. Izbora ima, svaki sustav ima svoje prednosti i nedostatke, koristiš onaj koji ti najbolje paše i riješen problem. Inat nije potreban i besmislen je, pogotovo ako uzmeš u obzir da si nešto dobio besplatno.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
meni ovo ne izgleda ko "ništa":
http://techbase.kde.org/Schedules/KDE4/4.8_Feature_Plan
http://techbase.kde.org/Schedules/KDE4/4.8_Feature_Plan