FreeBSD/PCBSD

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

fakin
Spol: M

Re: FreeBSD/PCBSD

Post Postao/la fakin »

shrike je napisao/la:Svakako se nadam da će bsd postati bitno bolji preko debian kfreeBSD-a, jer me Linux općenito počinje živcirati u zadnje vrijeme sa nekim, ah, stvarima. Cca ovih dana kanim izvesti veće egzibicije oko particija pa ću probat instalirati pcbsd.

probaj čisti freebsd sa LXDE sučeljem.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

bsd + wmii,dwm,ratpoison,stumpwm,scrotwm
retsam

Post Postao/la retsam »

openbsd i scrotwm, odlična kombinacija, a još jedan razlog za minimalistička sučelja je ljenost jer sama kompajlacija kde-a traje :mrgreen:
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

retsum je napisao/la:openbsd i scrotwm, odlična kombinacija, a još jedan razlog za minimalistička sučelja je ljenost jer sama kompajlacija kde-a traje :mrgreen:
bitno da radi a sve te điđe miđe i ajkendiji mi nisu bitni za posao
retsam

Post Postao/la retsam »

Nisam se do sada uopće zamarao freebsd derivatima, ali danas vidio da je izašla beta ghostbsd i skinuo, mogu reči da sam jako razočaran, gnome se vuče na 4 GB rama i core i3 sve je usporeno, programi kreširaju, boot time je relativno dugačak, windows vista gepard naspram njega :cry: . Isproban je na dva stroja na laptopu nije bilo šanse osposobiti wireless(dobro to nije direktno vezano uz njega). Nisam bio niti veće sreće kad sam prije cca godinu dana kompajlirao gnome i potrošio tjedan dana na freebsd, završio sam s jednakim dojomom nasreću openbsd sa scrotwm-om radi dobro, mogao bih pokušati takvu nekakvu light verziju freebsd-a, pa usporediti performanse, ali ništa u skorije vrijeme.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Odgovori