Tenkovi i srodna rasprava :)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Tenkovi i srodna rasprava :)
Ova tema kao takava može u temu humor i zanimljivosti 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Zakon tema!
Ma sve su to kompleksi veličine....
@ Fugu - sovjetski su nekako dospjeli u periodu 1945-48., tj. u vrijeme dobrih odnosa SSSR-a i SRJ kad su se ozbiljno naoružavale bratske republike. Od Rezolucije pa sve do 1956. pomoć i oružje dolazi sa zapada.
Pod vlastitiom liencom Jugoslavija je napravila varijaciju sovjetskog T-68, T-69 i T-72 (nasljednici legendarnog T-34) čime nastaje domaći teški tenk M-84 - vrlo uspješan, prodajemo čak i Kuvajtu - i njegove lake varijacije. Kasnije Hrvatska u Đuri Đakoviću samostalno radi prototip Alan Degman M-95 koji, na žalost, nije zaživio....
Ma sve su to kompleksi veličine....
@ Fugu - sovjetski su nekako dospjeli u periodu 1945-48., tj. u vrijeme dobrih odnosa SSSR-a i SRJ kad su se ozbiljno naoružavale bratske republike. Od Rezolucije pa sve do 1956. pomoć i oružje dolazi sa zapada.
Pod vlastitiom liencom Jugoslavija je napravila varijaciju sovjetskog T-68, T-69 i T-72 (nasljednici legendarnog T-34) čime nastaje domaći teški tenk M-84 - vrlo uspješan, prodajemo čak i Kuvajtu - i njegove lake varijacije. Kasnije Hrvatska u Đuri Đakoviću samostalno radi prototip Alan Degman M-95 koji, na žalost, nije zaživio....
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Jel zna tko koje i kakve tenkove ima HV? I u kakvom su stanju?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
calisto053 je napisao/la:Zakon tema!![]()
Ma sve su to kompleksi veličine....![]()
Puno znaš o tome. Mene ti oružje ne fascinira. U 12 mjeseci jna i 15 mjeseci HV-a bilo mi ga je sasvim dovoljno.
Slučajno sam se upleo jer sam se sjetio tih sitnih tenkista iz jna, kad je shrike spomenuo patuljke za sovjetske tenkove.
Where there is a gui there's a way.
-
Slamd64
a tenk kao prijevozno sredstvo?Fugu je napisao/la:![]()
![]()
![]()
Ja više o tenkovima ne znam ništa. A i ne volim ih. A i ne zanimaju me baš. Kao ni ostalo oružje.
Ona spika maloprije je bila slučajna.
Evo još jednom:![]()
![]()
Čujem da troše toliko mnogo da se potrošnja mjeri po satu, ne 100 km. Vjerojatno je nešto tipa 100 L/h
:D:D
Kod svih radnih strojeva se potrošnja mjeri po satu. Bageri i sl.shrike je napisao/la:Čujem da troše toliko mnogo da se potrošnja mjeri po satu, ne 100 km. Vjerojatno je nešto tipa 100 L/h:D:D
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Sjećam se još nekih podataka za T-55: masa = 36 tona, ukupna količina goriva u rezervoarima = 900 litara + dvije bačve po 200 lit...

Ja sam onaj s brkovima

Ja sam onaj s brkovima
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Djeluješ mi kao visok čovjek. Kak si stao unutra?
Ak sam ja bio '87-me, onda si ti negdje '80-'81.?
Ak sam ja bio '87-me, onda si ti negdje '80-'81.?
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam kako je u drugim tenkovima ali T-55 ima dovoljno mjesta za 4 člana posade.
Posada se nije birala po visini. Bilo je i većih (190 cm). Ja sam bio negdje u sredini vrste kod postrojavanja sa svojih 178 cm.
Zanimljivo je to da smo za 6 sec. zauzeli svi svoja borbena mjesta sa komplet opremom.
Da, obuku sam završio 83. Još imam tu vozačku dozvolu...
Posada se nije birala po visini. Bilo je i većih (190 cm). Ja sam bio negdje u sredini vrste kod postrojavanja sa svojih 178 cm.
Zanimljivo je to da smo za 6 sec. zauzeli svi svoja borbena mjesta sa komplet opremom.
Da, obuku sam završio 83. Još imam tu vozačku dozvolu...
Moj pogled na sve to.