Enlightenment

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

jasox

Re: Enlightment (E17)

Post Postao/la jasox »

OMG OMG OMG OMG OMG, E17 je predobar. bling bling. Prvi put ga probam, prosto sam ostao zatecen.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

i, jel još uvijek bugovit?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jasox

Post Postao/la jasox »

shrike je napisao/la:i, jel još uvijek bugovit?
Sa kakvim si se bugovima susretao, kod mene radi extra.
zole052
Spol: M

Re: Re: Enlightment (E17)

Post Postao/la zole052 »

Ja sam ga malo koristio na bodhi linuxu i nisam primjetio bugova... a stable izlazi sljedeci petak ako ne bude smak :) valjda su onda rjesili vecinu bugova...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

jasox je napisao/la:
Sa kakvim si se bugovima susretao, kod mene radi extra.
Recimo:

1) Hrvatska tastatura nije radila

2) neke apliakcije jednostavno ne bi pokrenuo, već bi javio grešku (iako su radile Ok pod recimo xfce, gnome, kde, icewm lxde,...)

3) Igre tipa openarena ne bi mogao pokrenuti pri rezoluciji većoj od 640x480 taman da rotirao 7200 RPM na batini.

takve stvari su me strašno smetale jer stvar izgleda jak olijepo, a troši malo resursa.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jasox

Post Postao/la jasox »

shrike je napisao/la: 1) Hrvatska tastatura nije radila
Probam dok e17 radi da promijenim layout, al ne vidim opciju u e17. Misilm da prilikom prvog pogretanji imas opciju da odaberes layout.
shrike je napisao/la: 2) neke apliakcije jednostavno ne bi pokrenuo, već bi javio grešku (iako su radile Ok pod recimo xfce, gnome, kde, icewm lxde,...)
Oprobao sam dosta aplikacija pokrenut i rade bez problema.
shrike je napisao/la: 3) Igre tipa openarena ne bi mogao pokrenuti pri rezoluciji većoj od 640x480 taman da rotirao 7200 RPM na batini.
Testirao sam jednu staru igricu (freedink) i kad izadjem iz freedinka E17 ne vraca rezuluciju na staru, znaci u igrici je bila zar 800x600, dok moja normalna rez. je 1920x1200, al to mi ne predstavlja neki problem jer ne igram igrice (trenutno).
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ja sam ga nedavno probao u Bodhiju u vboxu i nije baš radilo kako treba. Nestajali su paneli, blokirali se neki widgeti i sl. Prilično neupotrebljivo. Šteta. Brzina je super.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
zole052

Post Postao/la zole052 »

drone je napisao/la:Ja sam ga nedavno probao u Bodhiju u vboxu i nije baš radilo kako treba. Nestajali su paneli, blokirali se neki widgeti i sl. Prilično neupotrebljivo. Šteta. Brzina je super.
svasta... ka koristio par dana neku staru verziju prije nekih godinu dana i super je radila
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Cooleech
Moderator

Re: Enlightenment (E17)

Post Postao/la Cooleech »

Sa Bodhiem imam samo pozitivna iskustva, a sestre mi koriste upravo Bodhi oko godinu ipo. Jedini problem je bio sa prestankom rada network managera, pa je valjalo uredit neku conf datoteku. Sve ostalo radi kao po loju, komp leti na 256 MB SDRAM-a. :)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
dupin

Re: Enlightenment (E17)

Post Postao/la dupin »

Evo Bodhi se vrti u virtualki.Nisam imao problema sa tipkovnicim,jer je pri prvom pokretanju pitao za jezik i tipkovnicu.Ima keyboard modul,ali nisam probao prebaciti layout na recimo,engleski.Nisam naišao na program koji nije pokrenuo.Ovo treba uzeti sa dozom opreza,jer nisam previše programa pokretao.Ono što jesam radilo je.Mislim da su konačno ispolirali Enlightenment da se može normalno koristiti.Pričekajmo još koji dan dok ne osvane stabilna verzija.Bilo bi dobro kada bi distre počele nuditi mogućnost instalacije E17,kao što to rade sa svim ostalim DE-ovima.

EDIT: Iznenadio me Bodhi sa svojim pristupom nadogradnje kernela.Ne nadograđuje se odmah ( što je normalno za Ubuntu,a mislim i većinu distri) nego biraš hoćeš li kernel nadograditi ili ne.To sam vidio u Sabayon-u,ali nisam znao da i Bodhi tako radi.Btw. zadnji ponuđeni kernel je 3.7. ;)
Nema veće religije od istine!
Odgovori