NOVO na wiki.open.hr

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

domi
Spol: M

Re: NOVO na wiki.open.hr

Post Postao/la domi »

gušter je napisao/la:Jel ima šta o conky-u?
Šta imaš problema sa conky?
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
gušter

Post Postao/la gušter »

ma nije, samo pitam dobar je program pa šteta šta nema malo tutorijala za konfiguraciju, zarazna stvar izgubiš dosta vrimena da ga ušminkaš, a u biti nikakve velike koristi od njega :D
domi

Post Postao/la domi »

gušter je napisao/la:ma nije, samo pitam dobar je program pa šteta šta nema malo tutorijala za konfiguraciju, zarazna stvar izgubiš dosta vrimena da ga ušminkaš, a u biti nikakve velike koristi od njega :D
To si točno reka par dana sam se mučio snjim a sad sam ga maknuo :D
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
gušter

Post Postao/la gušter »

Vidiš interesantna mi je ova tema, naime u firmi iman stare apc-ove i na jedan su mi spojeni aix i debian server, nebi bilo loše da ih mogu konfigurirat da se pokrene neka skripta koja će spustit servere prije nego "iscuri struja" samo jedan je problem mislin da nemaju usb port nego rs2..
Grof je napisao/la:Najavljujem nove teme na Wikiju, a vezane uz štednju energije i UPS-ove na računalima.

Radove sam započeo ovdje:
- Štednja energije
- UPS-ovi

Nadam se da će ovo, kada bude gotovo malo srediti stvari oko prevelike potrošnje energije na laptopovima (iako zatvoreni grafički driveri ovime nisu i ne mogu biti pokriveni)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

gušter je napisao/la:Vidiš interesantna mi je ova tema, naime u firmi iman stare apc-ove i na jedan su mi spojeni aix i debian server, nebi bilo loše da ih mogu konfigurirat da se pokrene neka skripta koja će spustit servere prije nego "iscuri struja" samo jedan je problem mislin da nemaju usb port nego rs2..
Nema veze! NUT i to podržava, samo je konfiguracija malo drugačija :) Pogledaj malo na NUT-ovoj stranici. Imaš link na HOW-u
gušter

Post Postao/la gušter »

aha, ok, treba bi u biti jedan ups da ga prvo testiran na testnoj mašini da ne napravin pizdariju na produkcijskom serveru, jeli bitno ako je baterija na ups-u prazna oće li nut svejedno prepoznat ups?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

gušter je napisao/la:aha, ok, treba bi u biti jedan ups da ga prvo testiran na testnoj mašini da ne napravin pizdariju na produkcijskom serveru, jeli bitno ako je baterija na ups-u prazna oće li nut svejedno prepoznat ups?
Da, trebao bi kao i stanje te prazne baterije
gušter

Post Postao/la gušter »

Ok super thx, pa bi se moga pozabavit time kad uvatin vrimena, znači spojin mašinu i ups preko serijskog kabela, (ja mislin da još postoje ti kabeli šta su isporučeni sa upsovima ako ih nije moj maniti kolega bacija..) instaliran nut iz repozitorija na debianu i vjerovatno moram napisat skriptu za slučaj da je baterija pri kraju ili postoji već nešto gotovo u samom programu?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

gušter je napisao/la:Ok super thx, pa bi se moga pozabavit time kad uvatin vrimena, znači spojin mašinu i ups preko serijskog kabela, (ja mislin da još postoje ti kabeli šta su isporučeni sa upsovima ako ih nije moj maniti kolega bacija..) instaliran nut iz repozitorija na debianu i vjerovatno moram napisat skriptu za slučaj da je baterija pri kraju ili postoji već nešto gotovo u samom programu?
Postoji gotova, samo je malo setiraš...
Pavle

Post Postao/la Pavle »

mozda je malo off topic,ali,ako nekome,kao meni,firefox nece otvorit wiki.open.hr onda
moze surfat po wiki pomocu Konqueror-a.
Али да ли се тако могу наци сви програми?
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
Odgovori