openSUSE 11.4
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 11.4
Inače, pošto već pričamo o izgledu...
Neka vam Firefox izgleda kako spada..
http://kde-look.org/content/show.php/Ox ... ent=117962
tamo su vam i screenshotovi.
instalirao sam Oxygen KDE 3.0 RC2 i konačno imam Oxygen Firefox!!!
Neka vam Firefox izgleda kako spada..
http://kde-look.org/content/show.php/Ox ... ent=117962
tamo su vam i screenshotovi.
instalirao sam Oxygen KDE 3.0 RC2 i konačno imam Oxygen Firefox!!!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
csx
jel jos tko ima problema sa isključivanjem EAP opcije za mobilni internet? Odznačim ju, izađem, udjem a ono ponovno oznacena.. i naravno ne mogu se spojiti na internet dokle god je to ukljuceno... 
- surki
- Spol: M
Probao instalaciju na svastara kanti. athlon 64, asus M2N4-SLI, geforce 9800, kao dual boot sa win 7. nakon instalacije boota se iskljucivo u failsafe modu. kad idem na normalni boot nakon uvodnog screena dobijem crni ekran a HDD radi do daljnjeg. najvjerovatniji razlog je sto sam na toj kanti do danas isprobao puno distribucija pa je mozda nekako grub koruptiran. Dva fizicka HDD-a. na prvom 2 particije, jedana sa win 7. s drugog diska izbrisana particija sa ubuntu 10.04. i za instalaciju koristen cijeli hdd onako kako je instalacija predlozila. u win 7 boota normalno, u suse samo failsafe. any ideas?
-
gMajstor
Dakle ovako, ne bih se ni registrovao da mi ovaj openSUSE 11.4 ne bode oci. Dakle goru distribuciju openSUSEa nisam imao priliku da isprobam (posmatrano u realnom vremenu). Ocekivao sam da budu vrh, da KDE kod njih radi kao podmazan, a on radi najmanje 3 puta sporije nego KDE4.6 na Kubuntu. Sporije otvara, grafika ne radi tecno, vec nekako na silu. Ovo ne bih ni primetio da Kubuntu ne radi savrseno. Dakle jako sam se razocarao, sto jedna distra poput Kubuntua (KDE4.6) radi najmanje 5 puta bolje, dakle sinoc sam openSUSE instalirao i nakon par sati morao da skinem, jer je poceo jako uzasno da me nervira. Nije da volim da mi sve bude na tacni, ali mislim da se u zadnje vreme to podrazumeva. Prva ljubav (suse) zaborava nema, ali izgleda da ce mi ostati samo u slatkom secanju na ono sto je nekad bio, a na sta je sad spao (cak i chakra radi bolje od njega).
-
csx
majstore očito je da kod tebe nešto ne štima.. KDE na openSUSE radi odlično, čak bolje nego na archu 
Stavi si drajvere za grafičku, za početak..gMajstor je napisao/la:Dakle ovako, ne bih se ni registrovao da mi ovaj openSUSE 11.4 ne bode oci. Dakle goru distribuciju openSUSEa nisam imao priliku da isprobam (posmatrano u realnom vremenu). Ocekivao sam da budu vrh, da KDE kod njih radi kao podmazan, a on radi najmanje 3 puta sporije nego KDE4.6 na Kubuntu. Sporije otvara, grafika ne radi tecno, vec nekako na silu. Ovo ne bih ni primetio da Kubuntu ne radi savrseno. Dakle jako sam se razocarao, sto jedna distra poput Kubuntua (KDE4.6) radi najmanje 5 puta bolje, dakle sinoc sam openSUSE instalirao i nakon par sati morao da skinem, jer je poceo jako uzasno da me nervira. Nije da volim da mi sve bude na tacni, ali mislim da se u zadnje vreme to podrazumeva. Prva ljubav (suse) zaborava nema, ali izgleda da ce mi ostati samo u slatkom secanju na ono sto je nekad bio, a na sta je sad spao (cak i chakra radi bolje od njega).
Bez toga zaista nema ljubavi
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
A, vidiš, ja sam prezadovoljan gušterom.. 11.3 mi je radio super brzo, i sigurno 2 puta brže nego Kubuntu.gMajstor je napisao/la:Dakle ovako, ne bih se ni registrovao da mi ovaj openSUSE 11.4 ne bode oci. Dakle goru distribuciju openSUSEa nisam imao priliku da isprobam (posmatrano u realnom vremenu). Ocekivao sam da budu vrh, da KDE kod njih radi kao podmazan, a on radi najmanje 3 puta sporije nego KDE4.6 na Kubuntu. Sporije otvara, grafika ne radi tecno, vec nekako na silu. Ovo ne bih ni primetio da Kubuntu ne radi savrseno. Dakle jako sam se razocarao, sto jedna distra poput Kubuntua (KDE4.6) radi najmanje 5 puta bolje, dakle sinoc sam openSUSE instalirao i nakon par sati morao da skinem, jer je poceo jako uzasno da me nervira. Nije da volim da mi sve bude na tacni, ali mislim da se u zadnje vreme to podrazumeva. Prva ljubav (suse) zaborava nema, ali izgleda da ce mi ostati samo u slatkom secanju na ono sto je nekad bio, a na sta je sad spao (cak i chakra radi bolje od njega).
Jučer sam isprobao 11.4 KDE na USB sticku, i nije me nimalo razočarao, štoviše, iznenadio me brzinom..
Jedini razlog zašto sam prestao koristiti Open Suse je taj što ga nikako nisam uspio natjerati da čita ext4 particije od druge distre na kompu, a sada imam namješteno da PCLOS i Debian dijele /home particiju, što s OpenSuse-om ne bih mogao namjestiti.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
hmm... meni se čini da mountanje postojeće particije u /home ne bi trebao biti neki problem..Hugo je napisao/la:Jedini razlog zašto sam prestao koristiti Open Suse je taj što ga nikako nisam uspio natjerati da čita ext4 particije od druge distre na kompu, a sada imam namješteno da PCLOS i Debian dijele /home particiju, što s OpenSuse-om ne bih mogao namjestiti.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Nisi mu baš dao neku šansugMajstor je napisao/la:dakle sinoc sam openSUSE instalirao i nakon par sati morao da skinem, jer je poceo jako uzasno da me nervira.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
-
gMajstor
OS koji u samom startu (bez efekata i nekog posebnog opterecenja) radi sporije od OS koji imam instaliran i koji radi pod odredjenim opterecenjem, kod mene nema bas neku sansu da se zadrzi dugo na kompu. Plus ako u samom startu primetim jos i po koji bug, pa posle kad ukljucim i efekte pa primetim da nisu tecni kako sto sam ocekivao (dakle rade tecno, ali ... ), pa neke stvari koje sam ocekivao da ce biti unapredjene, ostale iste bez ikakvog razloga ... mislim da takva distribucija ne zasluzuje previse moga truda i paznje. Meni treba OS koji daje sigurnost, stabilnost, lakocu u radu, fleksibilnost, estetsku lepotu ... Na zalost openSUSE 11.4 mi nije ulio previse poverenja, jednostavno, razocarao me je i to jako. Imam osecaj kao da od 11.2 polako nazaduje naspram ostalih KDE distri. Opet, mozda je to samo moj subjektivni utisak, ili utisak toga sto sam ostao fasciniran Kubuntuom 10.10 sa KDE4.6, pa ocekujem barem takav kvalitet ako ne i veci i od ostalih distribucija.iv@n je napisao/la:Nisi mu baš dao neku šansugMajstor je napisao/la:dakle sinoc sam openSUSE instalirao i nakon par sati morao da skinem, jer je poceo jako uzasno da me nervira.