Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenice
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenic
Moj problem sa "Hitler je ateista" ili "Hitler je vjernik" u činjenici da je to argumentu ad Hitlerum. Mislim, lik je i disao zrak pa bi mogao istom logikom zaključiti da svi koji dišu zrak nisu različiti od hiće. A lik je čak imao i kožu, meni je to sumnjivo. Koristio je struju i bio je Europljanin, po čemu zaključujem da smo svi mi tu poput Hitlera. Najgore u svemu je to što je bio čovjek, pa zaključujem da su svi ljudi nacisti.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
-
Lutherus
shrike je napisao/la:Moj problem sa "Hitler je ateista" ili "Hitler je vjernik" u činjenici da je to argumentu ad Hitlerum. Mislim, lik je i disao zrak pa bi mogao istom logikom zaključiti da svi koji dišu zrak nisu različiti od hiće. A lik je čak imao i kožu, meni je to sumnjivo. Koristio je struju i bio je Europljanin, po čemu zaključujem da smo svi mi tu poput Hitlera. Najgore u svemu je to što je bio čovjek, pa zaključujem da su svi ljudi nacisti.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Najgore je to što sam primijetio da dosta ljudi misli da je potraga za božjom česticom upravo to: potraga za česticom od koje je bog osobno sagrađen !
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- calisto053
- Moderator
shrike je napisao/la:Najgore je to što sam primijetio da dosta ljudi misli da je potraga za božjom česticom upravo to: potraga za česticom od koje je bog osobno sagrađen !
Made in...?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Suko
- Site Admin
Je stara tema ali odlučih ovdje postati ovaj zanimljivi link:
http://ncse.com/cej/4/1/impossible-voyage-noahs-ark
Malo je poduže štivo, ali govori o zanimljivim problemima s kojima se Noa susretao na svojoj plovidbi, a i tijekom gradnje svoje brodice i sakupljanja tereta za nju.
Ako naletite na nekog kreacionista dajte mu ovo štivo. Garant ćete ga naljutiti.
Evo jedan smiješan dio iz teksta:
http://ncse.com/cej/4/1/impossible-voyage-noahs-ark
Malo je poduže štivo, ali govori o zanimljivim problemima s kojima se Noa susretao na svojoj plovidbi, a i tijekom gradnje svoje brodice i sakupljanja tereta za nju.
Ako naletite na nekog kreacionista dajte mu ovo štivo. Garant ćete ga naljutiti.
Evo jedan smiješan dio iz teksta:
The example of Homo sapiens will show the seriousness of the problem. Humans are sanctuary to over one hundred parasites, and many are host specific. Although the four species of human malarial parasites undergo sexual development in mosquitos, they must undergo further development in humans. Hence, a member of Noah's family must have had malaria at some point in his life and must have remained infected after the flood until the earth became sufficiently repopulated that the parasite passed to others. In similar manners, the vectors of many other parasitic infections are also specific to humans, such as the tapeworms Taenia saginata and T. solium, the intestinal worm Ascaris lumbricoides, the hookworm Leishmania tropia, the pinworm Enterobius vermicularis, three agents of filariasis, two species of Schistosoma, three species of lice, and many dozens more (Jones). Also, of course, the five types of venereal disease bacteria cannot survive outside their human abode.
malo OT.Kršten sam,krizman i to,vjerujem da postoji nešto što je stvorilo sva živa bića,nekakva energija ili slično.Ne mogu reći da podržavam Darwinovu teoriju,ali ni kršćansku teoriju stvaranja.Bibliju ne treba shvaćati doslovno,već u prenesenom značenju.Mislim da je ljudima bilo lakše pojmiti neke stvari na taj slikoviti način.Svemir je nastao velikim praskom,energijom,neki tu energiju zovu Jahve,Buda,Alah.Nebitno.Svatko ima pravo izbora.Recimo da meni odgovara hibridna teorija
A što se tiče religija,smatram da su one u početku bile smjernice za život ljudi,recimo današnji pravilnici,ali,kako već biva sa ljudskim rodom,par pojedinaca je odlucilo centralizirati moć u korist vlastitih interesa.Hebi ga,valjda tako mora biti.Nadam se da će ljudska vrsta jednom prijeći preko tih 'granica' religija i rasa,da će sazrijeti svijest ljudi,ali proći će još dosta vremena do toga.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Dani je napisao/la:malo OT.Kršten sam,krizman i to,vjerujem da postoji nešto što je stvorilo sva živa bića,nekakva energija ili slično.Ne mogu reći da podržavam Darwinovu teoriju,ali ni kršćansku teoriju stvaranja.Bibliju ne treba shvaćati doslovno,već u prenesenom značenju.Mislim da je ljudima bilo lakše pojmiti neke stvari na taj slikoviti način.Svemir je nastao velikim praskom,energijom,neki tu energiju zovu Jahve,Buda,Alah.Nebitno.Svatko ima pravo izbora.Recimo da meni odgovara hibridna teorijaA što se tiče religija,smatram da su one u početku bile smjernice za život ljudi,recimo današnji pravilnici,ali,kako već biva sa ljudskim rodom,par pojedinaca je odlucilo centralizirati moć u korist vlastitih interesa.Hebi ga,valjda tako mora biti.Nadam se da će ljudska vrsta jednom prijeći preko tih 'granica' religija i rasa,da će sazrijeti svijest ljudi,ali proći će još dosta vremena do toga.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- retsam
Kad smo već stali na Bibliji - meni je Biblija poglavito zanimljiva zbog jezika, prijevoda, skupa kulturoloških shvaćanja toga doba, povijesti kroz neznanstveni pogled i umjetničke vrijednosti. Baš sam se dokopao Šarićeva prijevoda NS-a i SZ-a i spremam se pročitati, ali ne kao riječ Božju, nego književno djelo. Uostalom, danas nitko - osim fanatika i Jehovinih svjedoka (doduše oni su Bibliju "preradili" po svom uzusu) - Bibliju ni ne smatra nepogrješivom, vremenski i povijesno točnom. Ovo o kršćanskoj teoriji stvaranja malo je dvojbeno. Katolička (v. http://www.aloha.net/~mikesch/darwin.htm) i Anglikanska crkva načelno prihvaćaju Darwinovu teoriju evolucije kao moguću ili istinitu. Najveći su protivnici kreacionisti iz Amerike, tj. konzervativne protestantske crkve i manje sekte koje još uvijek drže da je značenje Biblije nepreneseno, da je Zemlja stara 6000 godina, a da je Eva nastala iz Adamova rebra itd.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config