Eto sam čekao, da pravi liječnik to kaže, da tome svjedočimSuko je napisao/la:Pa sigurno je daleko manje stetna od alkohola, a alkohol se legalno moze kupiti di oces.
čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- PunkBastard
- Spol: M
Re: čavrljanje
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Kada ono suko ima doma jedno 10ak stabljiki. Znate, dobro je za sinuse a on ko otorinac ne smije sa time imati problem 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
Heh.
Studentski dani su vrijeme za takve stvari. Sad sam malkice prestar za to. Spavao bi jedno pet dana nakon par dimova.
Ali ozbiljno, alkohol je snažno sredstvo ovisnosti. Neizmjerno štetno po zdravlje i uništavajuće za obitelj i društvo. Odvikavanje od ovisnosti je izrazito teško, a apstinencijske krize mogu biti životno ugrožavajuće. Pa ipak je alkohol legalna i prihvatljiva droga u današnjem društvu.
Marihuana s druge strane ne izaziva ovisnost. Kratkotrajno konzumiranje nije nešto posebno štetno. Štetan učinak dugotrajnog konzumiranja još nije sasvim poznat, ali znamo da postoji rizik tumora pluća i kroničnih plućnih bolesti, te da postoji mogućnost oštećenja genetskog koda ljudskih reproduktivnih stanica, a postoje i pokazatelji da dugotrajno korištenje izaziva trajno oštećenje mozga.
No, ako usporedimo s alkoholom, to je zanemarljivo. Zato nemam ništa protiv legalizacije marihuane, ali ne bi trebalo pretjerivati u korištenju jer posljedice dugotrajne konzumacije sasvim sigurno postoje.
Studentski dani su vrijeme za takve stvari. Sad sam malkice prestar za to. Spavao bi jedno pet dana nakon par dimova.
Ali ozbiljno, alkohol je snažno sredstvo ovisnosti. Neizmjerno štetno po zdravlje i uništavajuće za obitelj i društvo. Odvikavanje od ovisnosti je izrazito teško, a apstinencijske krize mogu biti životno ugrožavajuće. Pa ipak je alkohol legalna i prihvatljiva droga u današnjem društvu.
Marihuana s druge strane ne izaziva ovisnost. Kratkotrajno konzumiranje nije nešto posebno štetno. Štetan učinak dugotrajnog konzumiranja još nije sasvim poznat, ali znamo da postoji rizik tumora pluća i kroničnih plućnih bolesti, te da postoji mogućnost oštećenja genetskog koda ljudskih reproduktivnih stanica, a postoje i pokazatelji da dugotrajno korištenje izaziva trajno oštećenje mozga.
No, ako usporedimo s alkoholom, to je zanemarljivo. Zato nemam ništa protiv legalizacije marihuane, ali ne bi trebalo pretjerivati u korištenju jer posljedice dugotrajne konzumacije sasvim sigurno postoje.
- PunkBastard
Vjerujem da je rizik tumora pluća manji nego kao kod duhana jer sam THC usporava razvoj stanica tumora zbog čega osobe koje imaju rak i konzumiraju marihuanu. Oštećenja mozga su vjerojatno kod pre česte konzumacije jer sam na par mjesta čitao kako su neki 80-godišnjaci govorili o tome kako puše cijeli život pa nisu nađeni tragovi oštećenja mozga. Uspoređujući sa alkoholom, "sigurnije" je i voziti napušen nego pijan, to sam baš gledao neki test na youtube-u, napušena vožnja kod čestog konzumenta, kod rijetkog i kod "rekreativnog". Pokazalo se da većinom se vozi dosta sporije čak i od ograničenja tako da ako i skrene u kanal daleko bi manja šteta bila nego sa pijanim vozačem.
test:
test:
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- Suko
- Site Admin
Da. Pijan čovjek najčešće vozi brzo, neoprezno i agresivno. Napušen čovjek vozi jako sporo i ne može baš predobro pratiti promet oko sebe jer mu kratkoročno pamćenje šteka. Manja je vjerojatnost da će napraviti nesreću. Svejedno, ne bi mu baš dao da vozi viljuškara po skladištu. 
- PunkBastard
Evo mi projekt instalacije Debiana na tablet bio uspješan, dobio sam on-screen keyboard, trebam podesiti touchscreen da radi, alate sam instalirao ali čini se da trebam xorg.conf podesiti što će doći na red kada se baterija napuni i volja me opet uhvati. Baterija je sa instalacijom i podešavanjem trajala oko 3 sata, battery monitor postavljen i uskoro se nadam da će biti potpuno funkcionalan OS.
Koliko dugo baterija traje sa androidom?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
PunkBastard je napisao/la:Evo mi projekt instalacije Debiana na tablet bio uspješan, dobio sam on-screen keyboard, trebam podesiti touchscreen da radi, alate sam instalirao ali čini se da trebam xorg.conf podesiti što će doći na red kada se baterija napuni i volja me opet uhvati. Baterija je sa instalacijom i podešavanjem trajala oko 3 sata, battery monitor postavljen i uskoro se nadam da će biti potpuno funkcionalan OS.
Je li Debian chrootan iz Androida ili je zamijenio Android?
- PunkBastard
@shrike, sa androidom dok se na njemu stalno radi traje oko 4-5 sati.
@blax, jok, pošto je Alwinner a10 uređaj, instalirao sam berryboot na SD karticu i preko njega instalirao raspbian tako da je dual boot sa androidom, dok je SD u njemu boota Debian a kada izvadim boota android
@blax, jok, pošto je Alwinner a10 uređaj, instalirao sam berryboot na SD karticu i preko njega instalirao raspbian tako da je dual boot sa androidom, dok je SD u njemu boota Debian a kada izvadim boota android
Odlično