TOP TEMA: Ubuntu fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: TOP TEMA: Ubuntu fan club
Novi Ubuntu MATE 15.10 izgleda predobro
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Danas se malo igram s njim i mogu reći da osim dobrog izgleda i radi jako dobro. Po brzini ne vidim neku razliku između njega i Xubunta.calisto053 je napisao/la:Novi Ubuntu MATE 15.10 izgleda predobro![]()
Jedino me malo zbunilo što sam morao naknadno instalirati U.C.Softvera. Prvi utisak mi je "sve pet"
Pozz
Ok i što sad?
- audiosl4ve
meni nekako taj mate toliko odbojno izgleda. Ne znam stvarno zasto...
Meni bi vjerovatno MATE bio izbor da ne koristim Unity, ljepši mi je od XFCEa, KDE mi je nekako previše sličan Windowsima, Gnome 3 mi je "spor" u korištenju za moj ukus, MATE je kao da koristim nekadašnje verzije Ubuntua sa Gnomeom 2audiosl4ve je napisao/la:meni nekako taj mate toliko odbojno izgleda. Ne znam stvarno zasto...
- audiosl4ve
eto i mene opet na Ubuntu 15.10 nakon sto mi je Netrunner 17 otkazao prilikom nadogradnje 
- blast beat
Misliš win je sličan KDE-u?JH-IM je napisao/la:...KDE mi je nekako previše sličan Windowsima....
Mislim da su Windowsi ipak stariji od KDEablast beat je napisao/la:
Misliš win je sličan KDE-u?
KDE seeks to fill the need for an easy to use desktop for Unix workstations, similar to the desktop environments found under the MacOS or Window95/NT
- Abzeenth
- Site Admin
Sva sreća pa KDE možeš naštimati da izgleda kako god hoćeš. Čak i kao Unity! 
Više od 5 godina sam bio na KDE-u, usput povremeno isprobavao druge DE-ove i ne mogu se složiti da je KDE bitno sličniji Windowsima no drugi popularni DE-ovi. Ta tvrdnja koja se često provlači unutar Linux zajednice, možda je u početku i bila istinita, u ranijim inkarnacijama KDE-a. Mislim da više ne. Danas neki lagani DE-ovi izgledaju kao KDE u ranim danima.
Osnovni princip interakcije sa sustavom je svuda isti, ostalo su nijanse.
Sorry na offtopicu, morao sam se nadovezati.
Osnovni princip interakcije sa sustavom je svuda isti, ostalo su nijanse.
Sorry na offtopicu, morao sam se nadovezati.
Where there is a gui there's a way.
Možeš, ali iskustvo sa KDEom 5 mi nije bilo najboljeAbzeenth je napisao/la:Sva sreća pa KDE možeš naštimati da izgleda kako god hoćeš. Čak i kao Unity!