Ne smatram kako je stvaranje vlastitih projekata trovanje bunara, jer oni nemaju kontrolu nad Linuxom i Unity 8 i Mir se ne tiču nijedne druge distribucije, to bi bila stvar Ubuntu korisnika, ali ni njih kompletno jer bi *buntu derivati koristili Wayland. Tako da mi ta buka oko Mir display servera nije nikada bila logična, nitko ih ne bi prisiljavao da ga koriste. Ako su Nvidia, AMD, GTK, SDL i slični bili spremni podržati, ili već jesu bili podržali, Mir display server u čemu je onda problem, oni očito ne smatraju Mir display server problemom. Ali to je sada ionako sve nebitno jer Mir display server više nije aktualan, eventualno će biti održan za neke specifične primjene.holden je napisao/la:1. pasus: to sam rekao i ja, pročitaj ponovo, samo što kod megalomana često to znači trovati bunar iz kog piju.
2. neka, bogu hvala, samo neka rade ono što deluje. ali su dosad takođe mnogo puta 'pretekli' linux konkurenciju, pa je projekat svejedno propao i skuplja prašinu.
Za ove koje su propali, a imali su potencijalno sjajnu budućnost, na primjer upstart, su sami krivi zbog CLA klauzule za developere, da toga nije bilo danas bi upstart bio ono što je systemd ili bi barem paralelno postojali, jer je postojao prije njega i koristile su ga i distribucije koje nisu Ubuntu, ako se ne varam čak ga je RedHat koristio. Ubuntu Core je nešto drugo jer na njemu zapravo ni nemaju konkurenciju postojećih distribucija, koliko ja znam niti jedna nema specijalizirano izdanje za embedded primjene ni arhitekturu kao Ubuntu Core. I taj dio me čudi jer je IoT očito slijedeća velika stvar u takozvanoj potrošačkoj elektronici iako IoT ima i svoje industrijske i druge primjene.