TOP TEMA: Debian fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Debian fan club
Ups sad sam vidio 
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
tipkaj u terminal (ako ti je wireles kartica "unutar laptopa")tempo-it je napisao/la:evo nasnimao jučer odnosno prekjučer debian na komp i imam jedan problemčič... ne radi mi wireless... znači, komp mi uopće ne pronalazi mreže na koje se mogu spojiti... vjerojatno treba poštelati neke drivere ili nešto sa softverom, ali nisam siguran što točno... može neko dati neki savjet ili baciti neki link gdje mogu naći neko rješenje
Kod: Označi sve
lspci | grep "Wireless"Kod: Označi sve
lsusb | grep "Wireless"Re: Debian fan club
evo... konkretno radi se o ovoj kartici i o ovom postupku: http://wiki.debian.org/iwlegacy?action= ... ct=ipw3945
dal mi može netko objasniti kako i koje sve korakemoram priječi u ovom postupku? totalna sam naznalaica u terminalu tako da bi svaka pomoć dobro došla
moram nekako osposobiti taj wireless da mogu na ovaj forum sa tog kompa di mi je debian
dal mi može netko objasniti kako i koje sve korakemoram priječi u ovom postupku? totalna sam naznalaica u terminalu tako da bi svaka pomoć dobro došla
moram nekako osposobiti taj wireless da mogu na ovaj forum sa tog kompa di mi je debian
Pa upravo kako ti kaže wiki
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
pa da, kaže... al ne kužim što točno treba utipkati u terminalmax360se je napisao/la:Pa upravo kako ti kaže wiki
Znas engleski?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
sve ti piše. tipkaj redoslijedom kojim je navedeno u wikiju 
ne može se jednostavnije objasnit
ne može se jednostavnije objasnit
pa više manje da... ne trebam instrukcije iz engleskoga, ali dobro bi mi došle iz terminalamax360se je napisao/la:Znas engleski?
pa sve ti piše čovječe 
samo prati i tipkaj
ne može jednostavnije od onog wikija
samo prati i tipkaj
ne može jednostavnije od onog wikija
Prvo moraš doadti non-free repozitorij u datoteku /etc/apt/sources.list. Jer ti se driveri nalaze u non-free repozitoriju. Onda trebaš osvježiti popis novih paketa iz repozitorija. I na kraju instalacija drivera i provjera wifi-a.
Šta ti konkretno nije jasno ?
Šta ti konkretno nije jasno ?