potpisujemstefan je napisao/la:ova dvojica mi nisu presimpatični.. teško ih slušam bez obzira što govorezole052 je napisao/la:openSUSE 11.4 Review | LinuxActionShow
http://www.youtube.com/watch?v=Yxprxgw7 ... ge#t=2524s
openSUSE 11.4
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
gMajstor
Re: openSUSE 11.4
http://nowwhatthe.blogspot.com/2011/03/ ... eekos.html
And well over 100.000 downloads in 24 hours, almost twice what we did for 11.3 - awesome.
Eh.. Ovo usporedba sa Fedorom možda stoji, ali glede Ubuntu-a možda je ipak pretjerao... (http://ubuntucounter.geekosophical.net/)I had a look at some statistics on our user base. openSUSE has 7-8 million users, that's significant! And, interestingly enough, between 30-50% more than Fedora. Ubuntu has no statistics online but once made some noise about numbers - talking somewhere between 6 and 8.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
gMajstor
Ja mislim da nije preterao, jer Ubuntu ti ima (ili neki njegov derivat) bukvalno skoro svaki prosecni korisnik linuxa (prosecni = osoba koja nije previse zainteresovana za podesavanje OS-a ), i da sve koje znam, skoro svi imaju Ubuntu. Dok po mom misljenju odmah posle njega je openSUSE, a sve ostale distribucije su daleko ispod. Pogledaj i ovde na forumu (Ubuntu, openSUSE, pa onda neznatna kolicina ostalih ili u kombinaciji sa ova dva )stefan je napisao/la:http://nowwhatthe.blogspot.com/2011/03/ ... eekos.htmlAnd well over 100.000 downloads in 24 hours, almost twice what we did for 11.3 - awesome.Eh.. Ovo usporedba sa Fedorom možda stoji, ali glede Ubuntu-a možda je ipak pretjerao... (http://ubuntucounter.geekosophical.net/)I had a look at some statistics on our user base. openSUSE has 7-8 million users, that's significant! And, interestingly enough, between 30-50% more than Fedora. Ubuntu has no statistics online but once made some noise about numbers - talking somewhere between 6 and 8.
Mislio sam reći da je 6-8 milijuna "pretjerano" malo korisnika. Ubuntu mora imati puno više...gMajstor je napisao/la:Ja mislim da nije preterao, jer Ubuntu ti ima (ili neki njegov derivat) bukvalno skoro svaki prosecni korisnik linuxa (prosecni = osoba koja nije previse zainteresovana za podesavanje OS-a ), i da sve koje znam, skoro svi imaju Ubuntu. Dok po mom misljenju odmah posle njega je openSUSE, a sve ostale distribucije su daleko ispod. Pogledaj i ovde na forumu (Ubuntu, openSUSE, pa onda neznatna kolicina ostalih ili u kombinaciji sa ova dva )
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Intereseantno... kada montiram drito preko dolphina neki hard koji nije monitran preko fstab-a, onda ga montira isključio u read-only modu. Ne mogu ništa pisati.
Uopće ne znam kako srediti da naknadno montirani diskovi postanu r/w
Grof je napisao/la:Intereseantno... kada montiram drito preko dolphina neki hard koji nije monitran preko fstab-a, onda ga montira isključio u read-only modu. Ne mogu ništa pisati.
meni se to nekad događalo u prethodnim verzijama. Uglavnom je proradilo nakon promjene permissiona direktorija u koji je mountan disk...
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
-
gMajstor
To sam i ja primetio i to je izgleda uopste problem sa KDE. U svakom slucaju otvorih dolphin preko terminala (sudo dolphin) i onda radi sve. Samo zamara sto prilikom svakog pokretanja mora da se ide preko terminala. Ako resis kako da uvek montira da moze da se sacuvaju i menjajupodaci bez terminala, javi, obavezno.Grof je napisao/la:Intereseantno... kada montiram drito preko dolphina neki hard koji nije monitran preko fstab-a, onda ga montira isključio u read-only modu. Ne mogu ništa pisati.
Riječ je o usb externom disku? ili neka druga particija koja se ne mounta automatski?Grof je napisao/la:Intereseantno... kada montiram drito preko dolphina neki hard koji nije monitran preko fstab-a, onda ga montira isključio u read-only modu. Ne mogu ništa pisati.
za prvu ruku probaj uključiti automount ("Removable devices")? da li to radi?
Znam da ntfs particije (ne removable devices) mounta kao read-only. to se lako sredi.
Upravo me to muči!stefan je napisao/la: Znam da ntfs particije (ne removable devices) mounta kao read-only. to se lako sredi.
Kako se to sredi? da sada ne kopam po guglu...
pokreni Partitioner (yast)
nađi željenu ntfs particiju i desni klikni -> edit
klikni "Fstab options"
makni check sa read only
Jednostavnije ne može biti.. Zato volim yast
nađi željenu ntfs particiju i desni klikni -> edit
klikni "Fstab options"
makni check sa read only
Jednostavnije ne može biti.. Zato volim yast