Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la Grof »

Gledah danas Prometeus-a.
Ne mogu vjerovati kakvo je to sr**je napravio Scott. :( Ali stvarno.... :roll:
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

Grof je napisao/la:Gledah danas Prometeus-a.
Pa dobro, film je malo .. ono .. ali je Charlize Theron zgledala čist fino ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Bertone je napisao/la:
Grof je napisao/la:Gledah danas Prometeus-a.
Pa dobro, film je malo .. ono .. ali je Charlize Theron zgledala čist fino ;)
Moguće, ali zapravo ne volim filmove koji su podređeni glumcu/glumcima, jer onda radnja filma pada u drugi plan (to je jako vidljivo na dvojcu istog režisera: Discrit 9 - Elysium).

Prometeus je nekakav film bez logike i razloga postojanja. Niti je dao odgovor s početka filma, niti je dao suvislu radnju.
Posebno su me od početka smetale gluposti tipa: Na tako skupu misiju šalje se gomila isfrustriranih i psihički nestabilnih ljudi, koji po svemu sudeći mrze sami sebe, a onda i okolni svemir. Scott očit ne može bez androida (vjerojatno mu se JAKO dopala novela "Sanjaju li androidi električne ovce?", po kojoj je napravio Blade Runnera ;) )
Cijela radnja je bez organizacije i smisla, a frustrirana posada ne sluša komande niti se dogovara i uopće sve skupa izgleda bez veze. Čak su već i efekti postali dosadni i svode se iz filma u film na jedno te isto.
U par filmova primijetih da je CGI koji prikazuje mlazove iz raketnih motora letjelica iz filma u film potpuno isti (kao da je tehnologija raketnih motora u cijelom svemiru ista)

Da, SF je u debeloj krizi.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Je. Prometeus je totalni debakl!
Inace, prije neki dan skinem Anu Karenjinu i pustim mami (ona obozava ruske klasike i filmove po njima).
Kad ono! Tesko s...nje! Sve se dogadja u nekom kvazi kazalistu, scene se izmjenjuju ko bez glave, sve snima pijani kamerman, a muzika u pozadini nema veze s filmom.
Pa, ako zelite pogledati neki WTF film, svakako preporuka!
Ja sam uspio pogledati jedno pet minuta filma.
calisto053
Moderator

Re: Odg: Preporuka za filmove

Post Postao/la calisto053 »

Grof je napisao/la:Prometeus je nekakav film bez logike i razloga postojanja. Niti je dao odgovor s početka filma, niti je dao suvislu radnju.
Upravo to! Da ne spominjem da bi 2015. trebao izaci Prometheus 2... Oba filma bi kao trebala prikazati postanak Aliena, prvo naseljavanje ljudske kolonije, terafrmiranje i katastrofu/zarazu. Zivi bili, pa vidjeli... Prvi film je teski promasaj, a sve se bojim da ce to postat paralelna prica nesto kao Dark Night
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Dakle, moj definitivni favorit ovih dana
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Sin City (2005)

http://www.rottentomatoes.com/m/sin_city/

slika

A film that explores the dark and miserable town, Basin City, and tells the story of three different people, all caught up in violent corruption.

Vizualno najbolji film koji sam ikada pogledao.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
+Tenja

Post Postao/la +Tenja »

Heisenberg je napisao/la:Sin City (2005)

http://www.rottentomatoes.com/m/sin_city/

slika

A film that explores the dark and miserable town, Basin City, and tells the story of three different people, all caught up in violent corruption.

Vizualno najbolji film koji sam ikada pogledao.
Pročitaj i strip :) a taman dotada možda bude i Sin City: A Dame to Kill For gotov :-D

Iron Man 3, smiješan i za ubit vrijeme je super, točno je onakav kakvim su ga opisali.

Star Trek, nisam zadrti obožavatelj pa priče da je Abrams izmjenio neke stvari me ne diraju. Vrlo dobar film, s guštom sam ga pogledao :thmb-up
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni je prometheus bio sasvim OK film, ne znam čemu te reakcije? Ako ste očekivali neku žestoku sf-akciju mislim da je bilo totalno fulano. Svi alien filmovi su esencijalno drugačijeg žanra, tako da je i ovo kompletno prihvatljivo kao stil. Također, Prometej i jest zamišljen tek kao prvi od više dijelova koji će objasniti sve skupa (valjda).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ma smeta nas debilna prica i neracionalno ponasanje posade koje se kosi sa zdravim razumom svih zivih bica inteligencije vece od morske spuzve.
Inace je film skroz OK. Ima lijepih scena, futuristickih vozila i okolisa, a i nadje se pokoja scena eksplozije koja uvijek dobro dodje u nekom filmu.
Odgovori